Foto: AP Photo/Peter Morgan
annonse
annonse

I Finland finnes en øy, dit kvinner drar for å slappe av, lade opp batteriene og knytte kontakt med hverandre. Kvinnene svømmer, tar kurs av ulike slag, gjør yoga, og sist men definitivt ikke minst; de støter ikke på noen menn. Menn har nemlig ingen adgang til feriestedet, som er blitt døpt SuperShe Island.

Øya, som Financial Times beskriver som en “boot camp for feminismens elitestyrker”, ble lansert i juni av Kristina Roth, en amerikansk kvinne fra Seattle. Hun planlegger også å bygge nok et feriested på Turks and Caicos i Karibien.

Årsaken til at menn nektes adgang er angivelig at “menn alltid har en annen dynamikk i gruppe”. For mange vil det å forby menn adgang virke klart diskriminerende. På tross av dette hevder Roth at hun er imot diskriminering.

annonse

– Jeg er helt imot diskriminering. Jeg vil skape verktøyene og selvtilliten, slik at kvinner kan stenge gapet, sier hun.

Hun påstår at man ikke kan se stedet uten å ta hensyn til helheten, det vil si diskriminering av kvinner, og det påståtte lønnsgapet. I vestlige land har det imidlertid vært ulovlig å betale kvinner mindre enn menn for samme jobb i årevis.

Den utsendte fra Financial Times skriver at hun følte seg avslappet på øya, og at hun ikke visste at hun vanligvis er anspent. Ifølge henne er menns blikk som “et konstant summing du kun merker når den blir borte”.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

annonse

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon