USAs president Donald Trump og Russlands president Vladimir Putin under pressekonferansen etter toppmøtet i Helsinki. 16. juli, 2018. Foto: (AP Photo/Alexander Zemlianichenko)

68 prosent av republikanerne gir tommelen opp etter president Donald Trumps toppmøte med Putin mandag, viser en ny spørreundersøkelse.

annonse

Mens kun en tredel av amerikanerne og åtte prosent av demokratene er fornøyde med hvordan Trump håndterte møtet med Putin, får han stor støtte fra lojale republikanere. Det viser spørreundersøkelsen gjort av CBS News og Axios/Survey Monkey.

Undersøkelsen viser også at 70 prosent av amerikanere generelt tror på amerikansk etterretnings konklusjon om at russerne blandet seg inn i presidentvalget i 2016, mens kun 51 prosent av republikanerne tror på det.

Tolv russiske etterretningsagenter ble fredag tiltalt av en storjury i USA for innblanding i 2016-valget i form av omfattende dataangrep av Demokratene.

En annen undersøkelse gjort av Axios viser at hele 79 prosent av republikanere støtter hvordan Trump håndterte pressekonferansen etter møtet med Putin. Demokratene er ikke like imponerte, og kun sju prosent gir presidenten tommelen opp.

Han har etter toppmøtet blitt sterkt kritisert både i hjemlandet og internasjonalt for at han ikke utfordret Putin.

Trump nektet i Helsingfors å stille seg bak konklusjonen fra et samlet amerikansk etterretningsmiljø om at Russland forsøkte å påvirke presidentvalget i 2016. Da han kom hjem til Washington, hevdet han imidlertid at han hadde forsnakket seg under pressekonferansen med Putin.

NTB-AFP

(©NTB)

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.