Samferdselsminister Jon Georg Dale (Frp) mener mediebransjen må forstå at staten ikke kan betale hundrevis av millioner kroner for å dele ut aviser. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
annonse

Landbruks- og matminister Jon Georg Dale (Frp) åpner for en felles nordisk løsning for beredskapslagring av såkorn for å unngå lignende fôrkriser i framtiden.

Dale sier til Nationen at regjeringen fram til nå har sett på tiltak som avhjelper den akutte situasjonen, men at de også vil prøve å se på beredskap i et lengre perspektiv.

– Det er et aspekt vi må gjøre rede for når den akutte situasjonen er over, kanskje i fellesskap i Norden, sier han til avisen.

annonse

Den verste tørken på over 50 år rammer nå store deler av norsk landbruk.

Statsråden besøkte torsdag bøndene Hans Edvard Torp og Jon Hermann Woll-Hansen på sistnevntes gård Søndre Rygg i Re i Vestfold. De to bøndene har slått kornåkrene sine for å sikre nok fôr til melkekyrne, slik at de skal slippe å sende dem til slakting.

Dale berømmer de to bøndene for samarbeidet og oppfordrer alle bønder som har ressurser til det, å gjøre det samme. Han vil likevel ikke komme med noen konkrete lovnader om en krisepakke til landbruket før møtet med Norges Bondelag og Norsk Bonde- og Småbrukarlag.

– Nå har jeg invitert dem til et møte mandag. Det er naturlig at vi drøfter disse innspillene der. Så får jeg trekke konklusjonene i etterkant, sier Dale.

(©NTB)

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.