Skogbrannene fortsetter i Setesdal. Her går ett av brannhelikoptrene inn for landing på Sordal i under skogbrannen i forrige uke. Nå har en skogbrann blusset opp igjen i samme område. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
annonse
annonse

Brannvesenet har rykket ut på fire skogbranner i Agder og Telemark. Også i Hedmark brenner det fredag kveld.

Drangedal brannvesen rykket i 15.15-tiden fredag ettermiddag ut til en skogbrann ved Storliheia i Telemark.

Et brannhelikopter er også sendt mot stedet for å bistå med slokkingen.

annonse

– Vi vet ikke hvor stor brannen er, fordi den er i et svært ulendt terreng. Vi har nå brannmannskaper i området, sier underbrannmester Stian Frislie ved 110-sentralen i Telemark.

Brann blusset opp igjen

Samtidig er brannvesenet i Tokke kommune også ute på en melding om røyk i skogen ved Froland.

– Røyken er i samme område som det var en skogbrann i forrige uke, så det er naturlig å tro at det er den brannen som har blusset opp igjen, sier Frislie.

Det er også et skogbrannfly ute og ser om det har oppstått branner andre steder i området.

annonse
To branner i Setesdal

I Setesdal i Agder er det også skogbrann to steder fredag kveld. En brann på fjellet Sordalsheii i Bygland kommune har blusset opp igjen, mens det har oppstått en ny brann ved Vindsås i Valle kommune.

– Det er særlig vanskelig å komme til brannen ved Vindsås. Der må mannskaper nesten flys inn. Helikopter bistår på begge brannene, sier vaktleder Atle Ramsdal på 110-sentralen i Agder.

Både Telemark og Agder har vært hardt rammet av skogbranner den siste tiden. I Setesdal var det på det meste tolv skogbranner samtidig, spredt over et område på 23 mil.

Meget stor skogbrannfare

Også i Greinberget i Åsnes kommune i Hedmark brenner det fredag kveld.

– Det er bratt og tett skog i området, men brannvesenet er framme og har startet slokking. Da de kom fram brant det i et område på rundt 80 ganger 100 meter. De får også bistand fra brannhelikopter, sier vaktleder Erik Johansen ved 110-sentralen i Innlandet.

annonse

I tillegg har det i løpet av fredag brent i skogsterreng seks andre steder i de 46 kommunene i Hedmark og Oppland som 110-sentralen i Innlandet dekker. Alle brannene har trolig startet som følge av lynnedslag.

Det er fremdeles varslet meget stor skogbrannfare i hele eller deler av fylkene Østfold, Akershus, Oslo, Hedmark, Oppland, Buskerud, Vestfold, Telemark, Aust-Agder, Vest-Agder, Rogaland, Hordaland og Sogn og Fjordane de neste tre dagene.

(©NTB)

[email protected]

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon