Whatsapp logo. Foto: REUTERS/Dado Ruvic/File
annonse

WhatsApp begrenser hvor mange man kan videresende meldinger til, etter at en rekke personer er drept i India som følge av falske rykter spredt på meldingsappen.

Endringene skjer etter at indiske myndigheter torsdag truet det Facebook-eide selskapet med rettsforfølgelse dersom de ikke tok grep.

Brukere kan nå videresende meldinger til maks fem personer eller grupper. I tillegg fjernes en hurtigfunksjon slik at det blir mer tungvint å vidersende meldinger raskt.

annonse

– Vi mener disse endringene, som vi vil fortsette å evaluere, vil hjelpe til med å opprettholde WhatsApp slik den er ment å være – en privat meldingsapp, sier selskapet i en uttalelse.

Endringene innføres kun i India. For brukere i andre land settes begrensningene til maks 20 grupper.

Den ukontrollerte spredningen av løgnhistorier om barnekidnapping og annen kriminalitet har ført til at over 20 mennesker er blitt lynsjet av folkemasser i løpet av de siste to månedene.

annonse

Etter press fra myndighetene innførte den enormt populære meldingstjenesten nye løsninger for å gjøre det lettere for brukerne å se hvor meldinger kommer fra og dermed vurdere om de er ekte eller falske.

Departementet for informasjonsteknologi syntes ikke dette var nok, og nå har selskapet altså tatt ytterligere grep.

(©NTB)

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse