.Arbeiderpartileder Jonas Gahr Støre. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Del saken
 • 1.9K
 •  
 •  
 •  
 •  

I en anonym lederartikkel i Dagbladet i dag advares det mot å kritisere Arbeiderpartiet. Det trekkes også tråder til terroraksjonen 22. juli 2011 da Anders Behring Breivik tok livet av 77 mennesker.

«7 år etter terroren i regjeringskvartalet og på Utøya er tankegodset bak drapene blitt mer synlig, og sannsynligvis også mer utbredt, enn noen gang før», heter det på Dagbladets lederplass.

«Sjikanøs ordbruk og knallhard kritikk rammer meningsytrere og politikere av alle farger. Men hatet mot Arbeiderpartiet er i en helt egen klasse. Ingen andre partier anklages på samme måte for metodisk og med overlegg å ha begått en forbrytelse mot det norske folk gjennom flere tiår.»

Les også: Kommentator i BT vil ha seg frabedt kritikk mot AP og anklager Sylvi Listhaug for å være ondskapsfull

Dagbladet skriver videre at vi «har alle et ansvar for å motvirke disse holdningene. Det er krevende å imøtegå åpenbart feilaktige påstander, men de stoppes best med tørre fakta. I ei tid der ytterpunktene gjør sitt for å dominere den offentlige samtalen, kan vi alle bidra til et bedre debattklima. En saklig tone fremmer god argumentasjon, mens polarisering oppildner hatet.»

Dagbladet lover videre å gjøre sitt ytterste for å redde Arbeiderpartiet fra «konspirasjonsteoriene» som rammer partiet. Avisen vil gjøre dette på tross av alt ubehaget det medfører for dem selv: 

«Å motarbeide konspirasjonsteorier er en vanskelig og utakknemlig jobb. Den er likevel helt nødvendig, i ei tid der falske nyheter spres i raskt tempo og stadig flere nettsteder gir et skinn av troverdighet til ville påstander», skriver de i dagens leder.

Dagbladets lederartikkel topper Storyboards oversikt om landets mest delte saker så langt i dag.

 

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 1.9K
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]