Situasjonen i Sverige nå, med over 50 skogbranner i landet, beskrives som den verste i moderne tid. Illustrasjonsfoto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
annonse
annonse

Det svenske politiet etterforsker 15 branner i Västmanland-byen Arboga. Ifølge SVT kan brannene ha blitt påsatt.

– Vi vil gjerne ha tips om brannene, sier pressetalsmann Daniel Wikdahl til kanalen.

Etter at politiet i Arboga fredag iverksatte etterforskning i forbindelse med sju mulig påsatte branner, måtte byens brannvesen i Arboga natt til lørdag rykke ut til åtte branner ved Krakaborgsvägen.

annonse

Brannene startet alle mindre enn én kilometer fra hverandre. SVT skriver at politiet har gjort funn som tyder på at brannene er stiftet av en eller flere gjerningspersoner.

Brannvesenet brukte relativt kort tid på å slukke flammene, og politiet avviser at de vil sende forsterkninger til området.

– Det har vi ikke ressurser til akkurat nå, men vi forsøker å sikre Arboga og det er alltid et politinærvær der, sier Wikdahl.

annonse

Etterforskningen kommer på et tidspunkt der Sverige er hardt rammet av skogbrann. SOS alarm meldte om 44 branner på landsbasis lørdag morgen, og brannvesenet frykter at tordenvær kan føre til nye branner i løpet av dagen.

(©NTB)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon