Teltplass i Maridalen i nærheten av der det ble funnet en død og forbrent person onsdag. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
annonse
annonse

Den tidligere drapsdømte 55-åringen som er siktet for drap i Maridalen i Oslo, var lenge oppført som «ikke levende» i folkeregisteret.

– For to-tre år siden, da han prøvde å få kommunal bolig, fikk han oppgitt av offentlige myndigheter at han var registrert som «ikke-eksisterende eller ikke levende». Det var et sjokk. Plutselig var han ikke registrert noe sted. Han eksisterte rett og slett ikke for myndighetene, forteller mannens forsvarer, advokat Fridtjof Feydt, til Nettavisen.

Byttet navn

John Edvin Lie (55), som er siktet for drap og likskjending etter funn av en forbrent person i Maridalen onsdag, byttet navn fra Johnny Olsen i 2001.

annonse

Da sto han også uten bostedsadresse. Ifølge advokaten måtte moren møte opp sammen med Lie, enten hos Folkeregisteret eller kommunebygget i Oslo, for å bekrefte identiteten hans.

Fredag opplyste politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby i Oslo politidistrikt til NTB at Lie bodde i skogen ved teltplassene i Maridalen der den forbrente personen ble funnet. Politiet har også funnet personens identitet og jobber nå med å varsle pårørende.

Hadelandsdrapene

Lie har en lang kriminell fortid, og var en av hovedmennene bak Hadelandsdrapene i 1981. Han og fire andre, som alle var medlemmer av den nynazistiske gruppen Norges Germanske Armé, stjal våpen fra Heimevernet. I tillegg stjal de 50 kilo dynamitt i Mandal.

annonse

Det brøt imidlertid ut en krangel i gruppen da to av mennene, som ble lovet belønning for våpenranet, krevde pengene de mente de hadde rett på. I frykt for at de to mennene ville gå til politiet med opplysninger om våpenranet, orkestrerte Lie og to medsammensvorne det som senere ble kjent som Hadelandsdrapene.

Mennene ble skutt i nakken og senere skutt 29 ganger med maskinpistol. Lie ble dømt til 18 år i fengsel, men ble løslatt i 1993. De to andre ble dømt til henholdsvis 18 og 12 års fengsel.

(©NTB)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon