Jorge Jensen, fagdirektør for finans i Forbrukerrådet, under en pressekonferanse i Forbrukerhuset. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix

Forbrukerrådet mener bonusordninger for fly og andre kredittkort-rabatter stimulerer til mer opptak av gjeld. De ønsker seg derfor et forbud mot bonusene.
Årsaken er at bonusene får stadig flere til å bruke kredittkort framfor andre kort, sier fagdirektør for finans Jorge Jensen i Forbrukerrådet til NRK.

annonse

Statskanalen skriver at nordmenn i 2017 satte rekord i bruk av kredittkort, med hele 336 milliarder kroner. Det er en økning på sju prosent.

annonse
annonse

– Både Det internasjonale pengefondet, Verdensbanken og Norges Bank har påpekt at gjelden i norske husholdninger er for stor, sier Jensen til NRK.

Han tror et forbud kan være på plass om kort tid, fordi regjeringen jobber med en ny finansavtalelov som trolig blir behandlet i Stortinget i løpet av året.

– Forbrukerrådet jobber for at regjeringen i en ny finansavtalelov skal ta med et forbud mot tilleggstjenester på kredittkort, sier han.

(©NTB)

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett-medlemskap finner du ved å trykke her.