USAs finansminister Steven Mnuchin møtte journalister under G20-møtet i Buenos Aires lørdag, og sa blant annet at president Trump ikke forsøker å presse den amerikanske sentralbanken. Foto: Victor R. Caivano / AP / NTB scanpix

USAs finansminister Steven Mnuchin hevder president Donald Trump ikke forsøkte å legge press på sentralbanken da han kritiserte amerikanske rentehevinger.

annonse

Trump langet ut mot den amerikanske sentralbanken i en rekke Twitter-meldinger før helgen. Han hevdet blant annet at den undergraver økonomisk framgang ved å heve styringsrenten. Han angrep også Kina og EU og klaget over at dollaren blir sterkere for hver dag som går på grunn av sentralbankens renteøkninger.

– Dette fjerner våre konkurransefortrinn. Som vanlig er det ikke like konkurranseforhold der ute, klaget presidenten. Han la til at USA ikke burde bli straffet for at det går så bra i landet.

Da Mnuchin møtte pressefolk på sidelinjen av G20s finansministermøte i Buenos Aires i Argentina, sa han at han hadde snakket med Trump og fått avklart at det ikke var meningen å legge press på den uavhengige sentralbanken.

– Jeg vil bare forsikre om at dette ikke hadde som formål å legge press på sentralbanken eller sette sentralbankens uavhengighet i fare, sa Mnuchin.

(©NTB)

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.