Illustrasjonsfoto: Tobias Arhelge/Shutterstock
annonse
annonse

Det tyske statspolitiet og statsadvokatens kontor i Berlin skal ifølge Berliner Zeitung, som siterer Spiegel Online, ha beslaglagt flere dusin eiendommer tilhørende en arabisk storfamilie/klan. Eiendommene skal være verd 10 millioner euro, rundt 100 millioner norske kroner. Ifølge Spiegel antar etterforskerne at eiendommene ble kjøpt med penger fra kriminalitet.

Den arabiske klanen, kalt R-familien i tyske medier, har vært omtalt i mediene med jevne mellomrom de siste årene, når medlemmer av klanen har vært tatt for ulike typer kriminalitet. I fjor ble tolv leiligheter og forretningslokaler tilhørende R-familien gjennomsøkt. Medlemmer av klanen ble sist lagt merke til i et spektakulært innbrudd i Berlin i mars 2017 der en 100-kilo gullmynt fra Berlin Bode Museum ble stjålet.

Ifølge de tyske avisene skal den arabiske storfamilien/klanen også være involvert i et bankinnbrudd i en sparebank i Mariendorf i oktober 2014, der tyvene fikk med seg nesten ti millioner euro. En eksplosjon ødela nesten hele banken. En mann ved navn Toufic R. ble dømt for forbrytelsen, mens hans medskyldige ikke ble tatt.

annonse

Eiendommene som statspolitiet har tatt beslag i inkluderer ifølge Berliner Zeitung flerfamiliehus, eneboliger, leiligheter og en liten hagekoloni. Mange av disse objektene sies å ha blitt kjøpt av eiendomsbaroner i Libanon. De skal være blitt midlertidig beslaglagt. Distriktsretten i Berlin skal avgjøre eiendommenes videre skjebne.

Tyskland fikk en lov gjeldende fra juli 2017 som gjorde det enklere å reagere mot kriminelle penger. Den er designet for å hjelpe etterforskere i å bekjempe organisert kriminalitet, skriver Berliner Zeitung

Lederen for den tyske politiunionen, Norbert Cioma, sier han er glad for anklagemyndighetenes og politiets aksjon mot den arabiske klanen/storfamilien, og det han betegner som et ekstraordinært resultat. Han takket kollegaene for deres “grundige og bærekraftig etterforskningsarbeid”.

“Fremover vil vi se om fjorårets lovendringer vil vise seg som et hensiktsmessig å endelig effektivt tiltak mot de kriminelle aktivitetene til arabiske klaner. og treffe dem der det virkelig gjør vondt for dem: penger,” legger han til.

annonse

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon