Illustrasjonsfoto: Marija Stojkovic/Shutterstock
annonse
annonse

23 år gamle Amer Sinan Alhaggagi ble nylig stilt for en føderal domstol i Oakland. Der erklærte han seg skyldig i å ha forsøkt å gi materiell støtte og ressurser til en utenlandsk terroristorganisasjon og å ha vært i besittelse av utstyr for identitetstyveri, skriver Fox News.

23-åringen som er utdannet ved Berkeley High School i California ble avslørt av en «undercover» FBI-agent. Til agenten fortalte han ifølge Fox News om sine planer om å ta livet av 10 000 mennesker i det berømte havneområdet i San Francisco ved hjelp av bomber og rottegift.

Myndighetene arresterte Alhaggagi i november 2016 etter at han kjøpte klær på nettet med et falskt kredittkort. Han ble holdt slik at føderale myndigheter kunne fortsette å undersøke ham, rapporterte San Francisco Chronicle, ifølge Fox News.

annonse

Alhaggagi åpnet angivelig flere Twitter- og Facebook-kontoer i 2016 for ISIS-støttespillere. Amer Sinan Alhaggagi hadde flere møter med FBI-agenten, der han pekte ut steder han mente egnet seg for terrorangrep og viste ham flere ryggsekker han planla å bruke under fremtidige terrorangrep.

Den mistenkte terroristen risikerer 47 år i fengsel. Hans advokat mener imidlertid at hans handlinger bare var «dumme feil» og han ikke hadde som intensjon «å gjøre noe». Advokatene håper på å få straffen redusert til rundt 6 eller 7 år. Advokaten mener klienten hans ble lurt av FBI.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon