Karsten Warholm. Illustrasjonsbilde. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
annonse
annonse

Ingen klarte å utfordre Karsten Warholm på 400 meter hekk under Diamond League-stevnet i London lørdag. 22-åringen satte norsk rekord med 47,65.

Warholm løp inn i ensom majestet og slo den forrige rekorden med 16 hundredeler. Det var også stevnerekord. Tiden var den 23. raskeste i verden gjennom tidene. Den var hans første store internasjonale seier denne sesongen.

22-åringen var tilbake der han tok det sensasjonelle VM-gullet på 400 meter hekk i august i fjor.

annonse

Under lørdagens Diamond League-stevnet på London stadium gikk det svært bra for Warholm. Sunnmøringen åpnet svært sterkt i bane sju, og ingen av utfordrerne klarte å måle seg mot 22-åringen, som løp inn til en soleklar seier på oppløpet.

Yasmani Copello fra Tyrkia sikret andreplassen med 48,44, mens irske Thomas Barr tok tredjeplassen med 48,99.

Løpet ble ikke regnet som Diamond League-øvelse selv om det fant sted under et slikt stevne. Resultatene regnes dermed ikke med i sammendraget om Diamond League-tittelen.

annonse

Warholms største konkurrent Abderrahman Samba fra Qatar deltok ikke på øvelsen. Qatareren løp heller 400 meter og satte personlig rekord med tiden 44,62.

(©NTB)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon