Minnemarkeringen i Regjeringskvartalet i Oslo søndag morgen, sju år etter terrorangrepene 22. juli 2011. Mani Hussaini står til høyre i bildet. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
annonse
annonse

AUF-leder Mani Hussaini sier vi må bruke 22. juli til å skape nasjonalt samhold og ta et oppgjør mot hat.

– Det er det verste terrorangrepet som har rammet landet vårt, og det begynte med en bombe her, sier Hussaini under markeringen i regjeringskvartalet.

Søndag er det sju år siden terrorangrepet i 2011 da 77 mennesker mistet livet. Samtidig avdukes det midlertidige nasjonale minnesmerket for angrepene i Oslo.

annonse

– Mange lever med 22. juli akkurat i dag, noen må leve med det hver eneste dag. Når storsamfunnet går videre, kan det bli ekstra tøft å henge igjen fordi kontrastene blir så store, sier Hussaini som tilføyer at Norge skylder å stille opp for dem som bærer den tyngste sorgen.

– La oss bruke denne dagen til å se hverandre. Se etter alle de som trenger hjelp og omsorg, en ekstra klem, en skulder å gråte på, en hånd å holde i, legger AUF-lederen til.

Hussaini minner om at de som ble drept 22. juli var uskyldige ofre, men påpeker at de var ikke tilfeldige ofre. Angrepet var rettet mot statsapparatet, Ap og AUF.

annonse

– Terroristen var alene om angrepet, men vi vet det er mange som deler holdningene. Konspirasjonsteorier kan føre til handling og hat kan drepe, advarer Hussaini.

(©NTB)

[email protected]

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon