Tommy Robinson. Foto: AP Photo/Matt Dunham
annonse
annonse

Den engelske islamkritiske aktivisten, politikeren og journalisten, Tommy Robinson, ble for to måneder siden fengslet for 13 måneder for å ha vist forakt for retten da han som journalist filmet pedofile overgripere på vei inn i et rettslokale.

I fengselet er han isolert fra andre fanger, av hensyn til hans egen sikkerhet. Likevel klarte en radikal islamist å smugle inn en melding til Robinson, skriver Breitbart.

Der sto det at han skal drepes og at hans kone skal angripes med syre.

annonse

Meldingen kom ifølge Breitbart angivelig fra en annen fange i samme fengsel, den radikale islamisten og terrortilhengeren Sayful Islam, fra Robinsons hjemby Luton. I meldingen skal han ha brukt Tommy Robinsons kones fulle navn, noe som ikke gjør trusselen mindre dramatisk for den engelske menneskerettighetsforkjemperen.

Tommy Robinson har anket avgjørelsen om fengselsstraffen, som ble gitt få timer etter at han ble hentet av politiet utenfor rettslokalet, og liknet mest på måten man dømmer opposisjonelle på i Kina.

Ankesaken ble drøftet av retten forrige uke, og Robinsons forsvarer mente at Tommy Robinson burde slippe ut av fengselet til ankedomstolen får vurdert saken, men fikk ikke støtte av retten. Han må fortsatt sitte innelåst frem til domstolen kommer med sin avgjørelse, etter dommerens vurdering i slutten av denne måneden.

annonse

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon