Sør-Sudans President Salva Kiir, venstre og opposisjonsleder Riek Machar. 20. juni, 2018. (AP Photo/Mulugeta Ayene, FILE)
annonse
annonse

I en uttalelse sier Det hvite hus at USA er skeptisk til våpenhvilen mellom Sør-Sudans president Salva Kiir og opposisjonsleder Riek Machar.

De to signerte en fredsavtale i slutten av forrige måned. Avtalen gjør at Machar igjen blir visepresident, noe han også var da han i 2013 fikk sparken av Kiir og krigen deretter brøt ut.

De to partene inngikk også en fredsavtale i 2016, men freden ble kortvarig.

annonse

I en uttalelse søndag fra Det hvite hus sier president Donald Trumps talsperson at USA er skeptisk til om Sør-Sudans politiske ledere kan bidra til en fredelig overgang til demokrati.

Hun sier også at USA vil kutte all bistand til landet med mindre sivilsamfunnet, kirkesamfunn, kvinner og andre ekskluderte grupper også tas med i fredsprosessen, og at den ikke lenger blir en avtale kun mellom elitene.

Borgerkrigen i Sør-Sudan har så langt krevet flere tusen menneskeliv, og over to millioner mennesker er drevet på flukt.

(©NTB)

annonse

[email protected]

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon