Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
annonse
annonse

På én time mottok Sørvest politidistrikt meldinger om fem branner i Bryne, i en bil og fire søppelkasse. De mistenker at brannene er påsatt.

Den første meldingen kom klokken 3.42 om en brann i en bil som hadde spredd seg til en husvegg. Ingen personer befant seg i huset, og ingen ble skadd. Nødetatene fikk raskt kontroll på stedet.

Klokken 4.04 kom neste melding om brann i en søppelkasse, etterfulgt av tre andre slike branner klokken 4.26, 4.40 og 4.51.

annonse

– Det er klart vi mistenker at brannene er påsatt, sa operasjonsleder Helene Strand i Sørvest politidistrikt til NTB like før klokken 5.30.

De hadde da alt disponibelt mannskap ute for å lete etter en eventuell gjerningsperson. I tillegg bido brann og ambulanse i søket.

Klokken 6. 25 opplyser politiet på Twitter at søket er avsluttet uten funn.

annonse

– Vi ser veldig alvorlig på dette. Den første brannen spredte seg til et hus, og det kunne søppelkassebrannene også ha gjort om ikke de hadde blitt raskt slukket, sa Strand til NTB tidligere på natten.

– Bank i bordet, men så langt har heldigvis ingen blitt skadd.

Det er ikke gjort vitneobservasjoner av personer i forbindelse med brannåstedene.

(©NTB)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon