Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

På én time mottok Sørvest politidistrikt meldinger om fem branner i Bryne, i en bil og fire søppelkasse. De mistenker at brannene er påsatt.

annonse

Den første meldingen kom klokken 3.42 om en brann i en bil som hadde spredd seg til en husvegg. Ingen personer befant seg i huset, og ingen ble skadd. Nødetatene fikk raskt kontroll på stedet.

annonse

Klokken 4.04 kom neste melding om brann i en søppelkasse, etterfulgt av tre andre slike branner klokken 4.26, 4.40 og 4.51.

– Det er klart vi mistenker at brannene er påsatt, sa operasjonsleder Helene Strand i Sørvest politidistrikt til NTB like før klokken 5.30.

De hadde da alt disponibelt mannskap ute for å lete etter en eventuell gjerningsperson. I tillegg bido brann og ambulanse i søket.

annonse
annonse

Klokken 6. 25 opplyser politiet på Twitter at søket er avsluttet uten funn.

– Vi ser veldig alvorlig på dette. Den første brannen spredte seg til et hus, og det kunne søppelkassebrannene også ha gjort om ikke de hadde blitt raskt slukket, sa Strand til NTB tidligere på natten.

– Bank i bordet, men så langt har heldigvis ingen blitt skadd.

Det er ikke gjort vitneobservasjoner av personer i forbindelse med brannåstedene.

(©NTB)

annonse

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett-medlemskap finner du ved å trykke her.