Foto: Claudio Bresciani / SCANPIX
annonse
annonse

Noen asylsøkere utgir seg for å være kristne eller homofile, for å få opphold i Europa. Ifølge svenske Migrationsverket dreide det seg i Mohammad Simones tilfelle om begge deler. Han hevder han er kristen og homofil, og myndigheten hevder han taler usant. Dette rapporterer Aftonbladet.

Da Simone skulle sendes tilbake til Afghanistan klarte imidlertid en gjeng asylaktivister å ta seg om bord på flyet, der de presset passasjerene om å la være å ta på seg sikkerhetsbeltene, og i stedet stå oppreiste, slik at flyet ikke kunne lette. En del av passasjerene gjorde dette, og utvisningen ble dermed avbrutt.

– Det var en fantastisk følelse. Flere personer gråt, og visse takket oss for at vi gav dette oppmerksomhet, sier en av aktivistene.

annonse

På tross av at han mener han står i fare for å bli drept i Afghanistan på grunn av sin legning og sin tro, har Migrationsverket etterforskere avslørt at det handler om asylbedrageri. Rettslige instanser har også bekreftet dette. Aftonbladet skriver derimot at mannen er kristen og homofil, og flyktning dessuten.

Ifølge svensk grensepoliti kan asylaktivistenes handlinger med største sannsynlighet være ulovlige. Den utviste asylsøkeren er blitt ført tilbake til Migrationsverkets forvaring, i påvente av nytt utvisningsforsøk.

Lars Skoglund ved grensepolitiet sier at man eventuelt må fly afghaneren i et helt eget fly, på skattebetalernes regning, for å kunne sende mannen ut.

– Vi får se hvordan vi skal gå videre, om vi får chartre et fly. Han har jo fått avslag på sin asylsøknad og da skal vi iverksette det, sier Skoglund.

annonse

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon