Illustrasjonsbilde. REUTERS/Valentyn Ogirenko
annonse

«Den europeiske unionen trenger en reform og makten må returnere fra Brussel til nasjonale hovedsteder», sier den tsjekkiske statsministeren Andrej Babis i et intervju med The Financial Times som refereres i Prague Daily Monitor.

Han avviser påstandene om at demokratiet er truet i Tsjekkia, Ungarn og Polen. Babis bekrefter i intervjuet sin regjerings sterke motstand mot EUs flyktningekvoter. «Vi kan ikke godta alle innvandrerne fra planeten». sier han.

Babies mener at EU i stedet for å fordele flyktninger mellom medlemslandene heller bør fokusere på å sikre sine grenser og gi hjelp i nærområdene. Babis er av den oppfatning at EU må inngå en avtale med nordafrikanske land som Libya og Tunisia, i likhet med avtalen EU har signert med Tyrkia, og hjelpe de potensielle flyktningene i deres respektive land, i Syria, Nigeria og andre. «Dette bør være måten å løse dette problemet på», sier han.

annonse

I intervjuet med Financial Times, referert i Prague Daily Monitor, avviser Babis påstander om at demokratiet er truet i Tsjekkia eller i Ungarn og Polen. «Folk kan stemme, og hvis de ikke er fornøyd med politikere i Ungarn eller Polen, vil de endre dem», sier han.

Babis beskriver seg i intervjuet som en «definitivt pro-europeisk» politiker, og han understreket at han har motstått press fra tsjekkiske opposisjonspartier for en folkeavstemning om landets EU-medlemskap. Han sier imidlertid at EU trengte reformer og at makten bør returneres til nasjonale hovedsteder. «Nøkkelprinsippet bør være at EU gjør mindre og mer effektivt. Ikke noen nonsensregler. Lovgivningen skal være smart og bedre. Overregulering dreper innovasjon og næringsliv», sier Babis til Financial Times ifølge Prague Daily Monotor

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon