Storbritannias innenriksminister Sajid Javid forlater Home Offices hovedkvarter i det sentrale London i april i år. Foto: AFP PHOTO / Ben STANSALL
annonse
annonse

Mens antall drap og voldelig kriminalitet fortsetter å øke kraftig i Storbritannia, fremkommer det i en rapport at prosentandelen registrert kriminalitet som ender med siktelse har sunket fra 15 prosent i 2015 til under 10 prosent. 

I de tolv månedene før mars i år, endte 443 000 av totalt 4,6 millioner registrerte kriminelle handlinger med siktelse, ifølge rapporten fra Home Office.

Samme dag kunne Office for National Statistics kunngjøre at i samme periode økte antallet seksuelle overgrep med 31 prosent, mens antall hendelser involverende kniver og andre skarpe objekter økte med 16 prosent. Antall drap økte også substansielt, med 12 prosent, i samme periode.

annonse

Totalt økte kriminaliteten i Storbritannia med hele 11 prosent de siste 12 månedene før mars i år.

I rapporten fra Home Office, som ble publisert torsdag, heter det at årsakene til at så mange kriminelle handlinger ikke får konsekvenser er at politiet er blitt flinkere til å registrere hendelser. Home Office legger skylden på “forbedrede kriminalitetsregistreringsprossesser i politiet” og en “endret sammensetning av kriminalitet med økende antall komplekse problemer som seksuallovbrudd”.

Kritikere har derimot klandret politiet og myndighetene for det økte fokuset på såkalt hatkriminalitet, og blant annet straffeforfølgelse av personer for utsagn de har ytret på nett og i sosiale medier.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon