annonse
annonse

Flere ryttere ble rammet av tåregass da bønder midlertidig klarte å stoppe tirsdagens Tour de France-etappe. Julian Alaphilippe kunne til slutt juble for seier.

Den 16. etappen av årets Tour de France var av det dramatiske slaget. Adam Yates var først over den siste stigningen før den siste nedkjøringen på én mil. Like bak fulgte Alaphilippe i klatretrøya.

Men snaue seks kilometer før målgang endte Yates i asfalten, og Quick-Step-rytter Alaphilippe suste forbi.

annonse

Franskmannen så seg ikke tilbake og vant sin andre etappe i årets ritt.

Yates ble nummer tre etter å ha bli passert av spanske Gorka Izagirre like før slutt på den første av tre etapper i Pyreneene.

Bondedramatikk og skrekkvelt

Etappen vil likevel huskes best for at bønder midlertidig stoppet rittet etter tre mil for å demonstrere. Bøndene kastet høyballer i veien og holdt på å slippe løs sauer i løypa.

annonse

Politiet sprayet demonstrantene med tåregass. Flere av rytterne, deriblant tittelforsvarer Chris Froome, måtte ha legebehandling etter at middelet ble tatt av vinden

Hendelsen gjorde at syklistene ble holdt igjen i rundt 15 minutter.

Dramatikk ble det også på vei ned fra Portet d’Aspet. Philippe Gilbert ledet i ensom majestet, men krasjet i en sving og fløy ned i grøfta. Utrolig nok kom belgieren seg opp på sykkelen og viste tommel opp.

Sagan sikret poengtrøya

Peter Sagan har matematisk sett vunnet den grønne poengtrøya etter tirsdagens etappe. Alexander Kristoff på andreplass har ikke lenger mulighet til å ta igjen slovaken, som er sikret trøya så lenge han fullfører rittet innenfor tidsfristen.

Alaphilippe forsvarte klatretrøya og har nå 49 poeng til nærmeste konkurrent, som er Warren Barguil.

Geraint Thomas beholder den gule ledertrøya. Sky-syklisten kom samtidig i mål med lagkamerat Chris Froome, som fortsatt er 1 minutt og 39 sekunder bak Thomas i sammendraget. Det knyttes stor spenning til hvordan Sky-laget og hovedpersonene selv takler tetstriden under Tourens to neste fjelletapper.

Gilbert ble kåret til tirsdagens mest offensive rytter, mens Pierre Latour fortsetter i ungdomstrøya.

Edvald Boasson Hagen ble nummer to i den innlagte spurten like bak Christophe Laporte.

annonse

Etappen fra Carcassonne til Bagnères-de-Luchon var 218 kilometer lang. Onsdag venter en kort fjelletappe på 65 kilometer fra Bagnères-de-Luchon til Saint-Lary-Soulan.

(©NTB)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon