annonse
annonse

Myndighetene i Kongo erklærer at det 10 uker lange ebolautbruddet er over.

Utbruddet har krevd 33 menneskeliv.

– Etter en observasjonsperiode på 42 dager uten noen nye tilfeller, erklærer vi herved at utbruddet av den smittsomme sykdommen ebola er over. Dette er i tråd med internasjonale retningslinjer, heter det i en kunngjøring fra helseminister Oly Iiunga Kalenga.

annonse

Utbruddet ble oppdaget i mai i den nordvestlige Equateur-provinsen. Utbruddet er det niende i rekke i Kongo. Det spredde seg til storbyen Mbandaka med 1,2 millioner innbyggere. Eksperter sier at rask reaksjon fra det internasjonale samfunn og tilstrekkelig med vaksine gjorde at utbruddet ble begrenset.

I alt 54 tilfeller ble oppdaget, av dem døde 33.

(©NTB)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon