Dette bildet viser ebolaviruset. Kongo erklærer at utbruddet er over etter 10 uker. Foto: Frederick Murphy/CDC via AP/NTB scanpix
annonse

Myndighetene i Kongo erklærer at det 10 uker lange ebolautbruddet er over.

annonse
annonse

Utbruddet har krevd 33 menneskeliv.

annonse

– Etter en observasjonsperiode på 42 dager uten noen nye tilfeller, erklærer vi herved at utbruddet av den smittsomme sykdommen ebola er over. Dette er i tråd med internasjonale retningslinjer, heter det i en kunngjøring fra helseminister Oly Iiunga Kalenga.

Utbruddet ble oppdaget i mai i den nordvestlige Equateur-provinsen. Utbruddet er det niende i rekke i Kongo. Det spredde seg til storbyen Mbandaka med 1,2 millioner innbyggere. Eksperter sier at rask reaksjon fra det internasjonale samfunn og tilstrekkelig med vaksine gjorde at utbruddet ble begrenset.

annonse
annonse

I alt 54 tilfeller ble oppdaget, av dem døde 33.

(©NTB)

Google har blokkert alle annonsene på Resett.
Vi trenger din hjelp for å overleve!

kr.
Velg betalingsmetode
Personelig informasjon

Totalt bidrag: kr. 200,00 One Time

Du kan også støtte oss på Vipps nummer 124526.

Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.

SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du her.Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.