Utviklingsminister Nikolai Astrup (H) og regjeringen gir støtte til utdanning for barn med nedsatt funksjonsevne. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
annonse

Norge gir 50 millioner i utdanningsstøtte for barn i utlandet med nedsatt funksjonsevne. Støtten gis til et fond som skal styres av Verdensbanken.

annonse
annonse

Målet er å sikre barn og unge et bedre skoletilbud, blant annet gjennom å sikre at utdanningsplaner tar hensyn til elever med nedsatt funksjonsevner. Pengene skal også sikre bedre forskning og statistikk, skriver Utenriksdepartementet i en pressemelding. Støtten skal bli gitt over en periode på tre år.

annonse

– Norge har forpliktet seg til å fremme funksjonshemmedes rettigheter gjennom både Konvensjonen om rettigheter til personer med nedsatt funksjonsevne og gjennom FNs bærekraftmål. Nå går vi fra ord til handling. Dette nye initiativet vil bidra til at barn og unge med funksjonshemning får bedre tilgang til utdanning, verden over, sier utviklingsminister Nikolai Astrup (H).

Norske og britiske myndigheter bidrar med penger til Initiativet for inkluderende utdanning (IEI), som lanseres onsdag i samarbeid med Verdensbanken, som skal styre fondet. Målet med IEI er blant annet å sørge for bedre statistikk og forskning, samt å sikre at utdanningsplaner tar hensyn til funksjonshemmede barn.

annonse
annonse

(©NTB)

[email protected]

Google har blokkert alle annonser på Resett
Vi trenger din hjelp for å overleve

Støtt oss ved å tegne medlemskap her
Betal til kontonummer 1503.94.12826 eller
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
PayPal Logo

Du kan støtte Resett på Vipps nummer 124526

Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.