Folk står på stranden ved Mati øst for Aten, mange av dem har kjørt bilene sine til stranden. Foto: Thanassis Stavrakis / AP / NTB scanpix

Utenriksdepartementet har foreløpig ingen oversikt over nordmenn som kan være rammet eller befinner seg i området hvor de store skogbrannene ved Aten herjer.

annonse

Pressevakt Kari Eken Wollebæk i Utenriksdepartementet opplyser til NTB at de sammen med ambassaden jobber med å skaffe seg oversikt over situasjonen og om nordmenn er i området og trenger bistand.

– Vi vil oppfordre så mange som mulig til å registrere seg på reiseregistrering.no, sier hun. Dette nettstedet er et tilbud hvor nordmenn på reise i utlandet kan registrere sine kontaktopplysninger hos Utenriksdepartementet, noe som gjør det lettere for departementet å komme i kontakt med nordmenn i situasjoner som denne.

– Vi oppfordrer også nordmenn i området om å holde seg orientert om situasjonen og følge rådene fra lokale myndigheter, sier Kari Eken Wollebæk.

(©NTB)

[email protected]

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.