Folk står på stranden ved Mati øst for Aten, mange av dem har kjørt bilene sine til stranden. Foto: Thanassis Stavrakis / AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Utenriksdepartementet har foreløpig ingen oversikt over nordmenn som kan være rammet eller befinner seg i området hvor de store skogbrannene ved Aten herjer.

Pressevakt Kari Eken Wollebæk i Utenriksdepartementet opplyser til NTB at de sammen med ambassaden jobber med å skaffe seg oversikt over situasjonen og om nordmenn er i området og trenger bistand.

– Vi vil oppfordre så mange som mulig til å registrere seg på reiseregistrering.no, sier hun. Dette nettstedet er et tilbud hvor nordmenn på reise i utlandet kan registrere sine kontaktopplysninger hos Utenriksdepartementet, noe som gjør det lettere for departementet å komme i kontakt med nordmenn i situasjoner som denne.

annonse

– Vi oppfordrer også nordmenn i området om å holde seg orientert om situasjonen og følge rådene fra lokale myndigheter, sier Kari Eken Wollebæk.

(©NTB)

[email protected]

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

annonse

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon