Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
annonse
annonse

Det brenner i et skogområde Frysjøen i Grue kommune i Hedmark. Det blåser kraftig, men ingen bebyggelse er så langt truet.

Området ligger like nord for Kongsvinger, like ved svenskegrensa.

– Det brenner nå i et område på omtrent 40 mål, og det blåser kraftig på stedet. Brannen går nordover og har krysset fylkesvei 201. Brannvesenet har godt med ressurser, opplyser operasjonsleder Marianne Brun i Innlandet politidistrikt til NTB.

annonse

Et brannhelikopter var framme i 17-tiden, og Sivilforsvaret har også mannskaper på stedet.

– Det er ingen bebyggelse i området, og derfor ingen umiddelbar fare for at brannen skal nå hus. Man må ganske langt nordover før det er snakk om en seter og kanskje ei hytte, sier operasjonslederen.

Det var en tipser som ringte brannvesenet og fortalte at det brant i skogen, sier utrykningsleder Tommy Jonassen ved brannvesenet i Kongsvinger til Glåmdalen.

annonse

Brannvesenet forsøker å omringe brannen, men vinden spiller ikke på lag, sier Glåmdalens reporter på stedet. Han forteller at brannvesenet oppfordrer folk til å holde seg unna, slik at brannbilene kommer seg fram.

En kvinne som befant seg ved Frysjøen tidligere onsdag, sier hun er glad hun ikke var der da det begynte å brenne.

– Hadde jeg vært der lenger, hadde jeg kanskje ikke kommet ut igjen, sier hun.

(©NTB)

[email protected]

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon