Britain's Chris Froome, center, crosses the finish line ahead of Spain's Mikel Landa Meana, right, during the seventeenth stage of the Tour de France cycling race over 65 kilometers (40.4 miles) with start in Bagneres-de-Luchon and finish in Saint-Lary-Soulan, Col du Portet pass, France, Wednesday July 25, 2018. The Tour de France thinks it has some solutions to liven up the action with today's shorter mountain stage with three grueling climbs, including an uphill finish, intermediate bonus sprints, and a Formula One-like grid start. (AP Photo/Peter Dejong)
annonse
annonse

Chris Froome skal slite med å ta sin fjerde strake Tour de France-tittel. Briten trøblet under onsdagens korte fjelletappe, som ble vunnet av Nairo Quintana.

Med litt under én kilometer til mål fikk de siste tre års Tour-vinner Froome store problemer og måtte slippe. Kampen om sammenlagtseieren virker nå å stå mellom Froomes lagkamerat Geirant Thomas og nederlanske Tom Dumoulin.

Froomes uvanlige spekk gjør at Sky-kapteinen er 2.31 minutter bak Thomas, mens toer Dumoulin er bak med 1.59.

annonse

Quintana viste muskler under onsdagens Tour-nyvinning. Colombianeren vant 28 sekunder foran den irske UAE-rytteren Daniel Martin, mens Thomas i gul ledertrøye tok tredjeplassen. Han var 47 sekunder bak Quintana.

Formel 1-start

Nesten 40 av onsdagens 65 kilometer gikk oppover med tre stigninger. Enkelte steder var det en helling på godt over 10 prosent.

Estlenderen Tanel Kangert fikk tidlig et godt forsprang, mens franske Julian Alaphilippe kjørte for klatrepoeng. Alaphilippe tok tirsdag sin annen etappeseier i fjellene, men han hadde ingen ambisjoner om en ny seier og ga opp på den siste stigningen på 17 kilometer. Dermed fikk Tangert kjøre alene i tet.

Sammenlagtsyklistene startet som i formel 1 i startposisjonene, men de la seg tidlig ned i hovedfeltet og lot de andre dominere til å begynne med. Den best plasserte som kom med utbruddet var Alejandro Valverde, som hadde over ni minutter opp til lederen Thomas.

annonse
Sagan veltet

Først fire kilometer opp den siste stigningen kom det et angrep fra åttendeplasserte Quintana. Han hadde før etappen 4.23 minutter opp til Thomas.

Sammen med polske Rafael Majka var Quintana i føringen med drøye åtte kilometer igjen til toppen. Avstanden til gruppen med den gule ledertrøya var da på litt over minuttet.

På vei ned den siste nedkjøringen ble det meldt at den triple verdensmester og mannen i den grønne poengtrøya, Peter Sagan, hadde en velt.

Torsdag er det en flat etappe, mens fredag går den siste klatreetappen. Det meste vil avgjøres lørdag på en 31 kilometer lang tempoetappe.

Rittet avsluttes som vanlig i Paris søndag, men da er rittet allerede avgjort.

annonse

(©NTB)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon