annonse
annonse

Ei jente ble hentet opp av vannet i Krusetjern i Halden onsdag kveld. Hun ble fløyet med luftambulanse til Rikshospitalet i Oslo.

Nødetatene meldte om en mulig drukningsulykke i 21.30-tiden, og kort tid etter opplyste politiet at en person var funnet i vannet.

– En jente ble sett gå ned i vannet av de hun badet sammen med, men hun ikke kom opp igjen. Etter at vi fikk meldingen fikk vi hentet inn redningsdykkere fra Fredrikstad, og redningsdykkere ble fløyet fra Oslo. Da de kom til stedet, fikk vi funnet og reddet jenta fort ut av vannet, sier operasjonsleder Terje Marstad i Øst politidistrikt til VG.

annonse

Det ble igangsatt livreddende førstehjelp, og jenta ble deretter fløyet med luftambulanse til Rikshospitalet i Oslo. Politiet antar at jenta har vært under vann i 43 minutter, men Marstad sier det er for tidlig å si noe om jentas tilstand.

En annen jente ble kjørt til Halden legevakt for sjekk og behandling etter å ha svelget mye vann, opplyser politiet.

– To polititjenestepersoner og en privat mann jobbet lenge iherdig i søket etter den savnede i vannet. De gjorde jobben enklere for redningsdykkerne som ankom i bil fra Fredrikstad brannvesen, konstaterer operasjonslederen.

annonse

Halden kommune engasjerte onsdag kveld sitt kriseteam og åpnet lokaler i Halden sentrum for personer som er berørt av ulykken.

Fylkesvei 21 forbi Krusetjern ble sperret mens redningsarbeidet pågikk. Helikopteret benyttet veibanen som landingsplass.

(©NTB)

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon