Jarl Wåge og Inga Marie Thorkildsen hevder Sylvi Listhaug er medskyldig i å legitimere hat på sosiale medier mot AP-medlemmer. Foto: NTB scanpix.
annonse
annonse

Den tidligere læreren og forfatter Jarl Wåge hevder i en ny kommentar i Stavanger Aftenblad at Sylvi Listhaug er medskyldig i hatet mot traumatiserte Utøya-overlvende. Han får støtte Inga Marte Thorkildsen (SV).

I et langt innlegg i avisen skriver Wåge om «hatet etter 22.juli» der han har tatt temperaturen på sosiale medier ved å gå «undercover» på Facebook-grupper som er motstandere av Arbeiderpartiet.

«I fleire år har eg drive med djupdykk i høgreekstreme fjesbok-grupper som «Fra folkedypet», «Fedrelandet viktigst» og ikkje fullt så ekstreme «Sylvi Listhaug som statsminister i Norge». Der formeleg gjørmebada eg i rasisme, homohat, muslimhat og eit intenst hat mot Ap og AUF», skriver Wåge.

annonse

Undercover-forfatteren hevder personene i disse gruppene har et usunt forhold til Sylvi Listhaug, og at de ser på henne som en Jeanne d`Arc.

«Der finst òg ei nasegrus beundring og idolisering av Sylvi Listhaug. Ho er det blonde, nordiske håpet. Ei Jeanne d`Arc. Frelsaren som skal berge våre kristne, norske verdiar. Ho har sagt i frå at høgreekstremisme ikkje vil bli tolerert. Men langt frå kraftig nok, for ho er framleis deira blonde håp», skriver han i det legger stor vekt på at hun er blond i håret.

Den tidligere læreren gir seg ikke der og legger til slutt skylden på Sylvi Listhaug der han skriver at Frp-politikeren legitimerer hatet mot de som overlevde terroren på Utøya.

annonse

«Ei spade er ei spade: Listhaug har medansvar for at traumatiserte ungdomar som har kjent terror bokstaveleg talt på kroppen, no får traumene forsterka. Ho har vore med på å legitimere hatet mot dei», konkluderer han.

På Twitter blir Wåge hyllet av den tidligere barne og likestillingsministeren Inga Marte Thorkildsen (SV) som gjengir forfatterens oppsiktsvekkende dom over Sylvi Listhaug.

Listhaug er ifølge siste Facebook-oppdatering på ferie i California og har ikke svart på beskyldningene fra Wåge og Thorkildsen.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon