Onsdagens valg i Pakistan ble blodig, noe også valgkampen var. Hvem som trakk det lengste strået, er foreløpig uklart.
Minst 31 mennesker ble drept og over 40 ble såret da en selvmordsbomber slo til mot et valglokale i Quetta, provinshovedstaden i Balutsjistan.
Abdul Haleem sto i kø for å avgi stemme da selvmordsbomberen kom kjørende på en motorsykkel og mistet onkelen sin i angrepet.
– Det kom et øredøvende smell og deretter en tykk sky med røyk og støv og mye gråt fra menneskene som ble såret, forteller han.
Den ytterliggående islamistgruppa IS tok kort tid etter på seg ansvaret for angrepet.
– En selvmordsbomber iført en vest med eksplosiver rammet et valglokale, het det i en uttalelse offentliggjort på det IS-vennlige nettstedet Amaq.
Tidligere i måneden slo en selvmordsbomber til mot et valgkamparrangement i Mastung i Balutsjistan. 149 mennesker ble drept, inkludert kandidaten Siraj Raisani.
Også andre steder i Pakistan ble valgkampen blodig, og minst 30 mennesker ble drept og mange ble såret i angrep og voldshandlinger.
Nærmere 106 millioner mennesker hadde stemmerett i valget, men landets valgkommisjon har ikke opplyst hvor mange som avga stemme. Opptellingen ventes uansett å ta tid.
Prognoser eller foreløpige resultater foreligger ikke fra valget. Det står først og fremst står mellom regjeringspartiet Pakistan Muslim League- Nawaz (PMLN) og den tidligere cricketlegenden Imran Khans parti Pakistan Tehreek-e-ISAF. PMLN ledes av landets tidligere statsminister Nawaz Sharif, som er korrupsjonsdømt, fengslet og syk.
De siste meningsmålingene før valget tydet på jevnt løp, men flere eksperter tror at Khan og hans parti vil gå seirende ut.
PMLN kan vise til sterk økonomisk vekst, mens Pakistan Tehreek-e-ISAF lover kamp mot korrupsjon og satsing på en velferdsstat etter islamske prinsipper.
Mens regjeringspartiet sliter med korrupsjonsstempel, anklages Khan for å ha landets mektige generaler i ryggen.
En tredje aktør er Bilawal Bhutto Zardari og hans parti PPP, som kan komme i vippeposisjon. 29-åringen er sønn av landets tidligere statsminister Benazir Bhutto, som ble drept i et attentat i 1996.
Faren Asif Ali Zardari var president fra 2008 til 2013 og anklages for massiv korrupsjon.
Bestefaren Zulfikar Ali Bhutto var både statsminister og president, men ble henrettet etter et militærkupp i 1977.
(©NTB)