Partileder Jonas Gahr Støre. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
annonse
annonse

Ap-leder Jonas Gahr Støre sier at han burde ha svart bedre på spørsmålene om sin egen økonomi i valgkampen. Formuen hans er på 72 millioner kroner.

I løpet av valgkampen fikk Støre flere spørsmål om sin personlige økonomi.

– Jeg burde ha vist større aktiv åpenhet rundt min økonomi i fjor. Alle tall var tilgjengelige, men jeg burde samlet dem og lagt dem fram selv. Det ønsker jeg å gjøre i år og i årene som kommer, sier Jonas Gahr Støre i et intervju med Dagens Næringsliv.

annonse

Ifølge en samlet oversikt Ap-lederen har gitt avisen, har han nå en formue på over 72 millioner kroner.

Støre understreker at han hele veien har vist den åpenheten han er forpliktet til gjennom Stortingets register for økonomiske interesser og årlige regnskap til Regnskapsregisteret.

– En formue kan ikke fremstilles som et problem, det gir muligheter og også et stort ansvar. Så fører det også til at det stilles mange spørsmål fra mediene og det blir oppmerksomhet rundt det. Og de spørsmålene ønsker jeg selvsagt å besvare. Mitt politiske syn påvirkes ikke av formuen. Mitt prinsipielle syn er at skattesystemet bør bidra til at de med mest bidrar mer til spleiselaget, sier han til DN.

(©NTB)

annonse

[email protected]

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon