Det kan bli tynt med mannlige studenter på psykologstudiet på Blindern campus ved Universitetet i Oslo (UiO). Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
annonse

Universitetet i Oslo reagerer på at forsknings- og høyere utdanningsminister Iselin Nybø (V) ikke lar det innføre forsøk med 30 prosent menn på psykologstudiet.

annonse
annonse

Årets søkertall til høyere utdanning viser at 51 menn er tilbudt plass på profesjonsstudiet i psykologi ved Universitetet i Oslo (UiO), en andel på 24,4 prosent og farlig nær Stortingets kritiske grense på minimum 20 prosent studenter av hvert kjønn, skriver Dagens Næringsliv. Hvis fire av mennene som fikk plass skulle falle fra, er ikke kvoten oppfylt.

annonse

UiO har søkt om en forsøksordning med kvote på 30 prosent menn på studiet, men fikk i januar avslag fra Kunnskapsdepartementet. Begrunnelsen er at kvoteordning først kan brukes når et studium faktisk har lavere andel av et av kjønnene enn 20 prosent.

Nybø sier til Khrono at UiO ikke skal lene seg tilbake og vente på kvotering, men derimot ta ekstra ansvar for å sikre kjønnsbalansen.

annonse

Ønsker du å bidra til å holde Resett gående?

Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

Prorektor Gro Bjørnerud ved UiO opplever vedtaket som rigid.

– De som har arbeidet med dette reagerer med skuffelse og en anelse forferdelse, sier hun.

Hun får støtte fra stortingsrepresentant Torstein Tvedt Solberg (Ap) i Utdannings- og forskningskomiteen, som sier Arbeiderpartiet krever at Nybø rydder opp og gir tillatelse til å kvotere inn flere mannlige psykologstudenter.

(©NTB)

[email protected]

Google har blokkert alle annonser på Resett
Vi trenger din hjelp for å overleve

Støtt oss ved å tegne medlemskap her
Betal til kontonummer 1503.94.12826 eller
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
PayPal Logo

Du kan støtte Resett på Vipps nummer 124526

Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.