Per-Willy Amundsen her sammen med Sylvi Listhaug. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
annonse
annonse

I går publiserte Aftenposten et innlegg av Ap-politiker Per Anders Langerød. Der knytter han Per-Willy Amundsen til de groveste forbrytelsene i Europas historie. Innlegget er noe av det mest motbydelige jeg har sett på trykk i en norsk avis.

Ap-politikeren tar utgangspunkt i et Facebook-innlegg Amundsen skrev hvor han tar til orde for å begrense innvandringen fra muslimske land.

«Amundsens facebookinnlegg består ikke jødetesten fordi han ønsker å fordele goder og byrder til mennesker fordi de har en trosretning. Når vi ikke lenger ser enkeltmennesket, men mennesker kun som medlem av grupper, er vi i samme idéunivers som lå bak innføringen av jødeparagrafen i Norge, lovbestemmelsen som nektet jøder adgang til riket», skriver Langerød.

annonse

Langerød prøver å nøytralisere kritikken mot seg selv, men det skjer på den mest gjennomskuelig måte. Se på dette avsnittet:

– Jeg sier selvfølgelig ikke at Amundsen er nazist eller jødehater. Men han bruker samme propagandametode som nasjonalsosialistene fordi han skjærer alle menneskene i en religion over én kam for det enkelte gjerningspersoner har gjort galt.

Her klarer Langerød å forbinde Amundsen med nazisme og jødehat ved å si at Amundsen «selvfølgelig ikke» er det. Måten det gjøres på er enten utspekulert eller uttrykk for ignoranse. Det etterlater Amundsen uten mulighet til å forsvare seg uten selv å måtte klargjøre at han ikke er nazist eller jødehater. Han er satt sjakk matt i forhold til å komme med et tilsvar i Aftenposten.

annonse

Det er ikke godt å si om Langerød helt forstår hva han her gjør. Han er en ung mann uten særlig erfaring annet enn fra AUF. Og i den organisasjonen foregår det regelrett indoktrinering i multikulturalisme. Muligens er han så besatt av «godhet» at han overhodet ikke ser på Amundsen som et menneske i det hele tatt. Frp og deres politikere er kanskje bare ondskap i en abstrakt forstand i Langerøds hode. De fortjener ingen nåde.

Aftenpostens ansvar

Men Aftenposten forstår åpenbart hva de gjør. Dette var andre gang de slapp til Langerød i meningsfeltet i løpet av få dager. Og som alle som har prøvd å få innlegg på trykk i Aftenposten vet, så får de inn mange flere innlegg enn de kan sette på trykk. «Vi har for tiden stor pågang og må takke nei til mange innlegg», er et standardsvar de fleste får. Langerøds brunbeising av Amundsen er noe de har ryddet spesiell plass til. De ville ha det på trykk.

De ville ha det på trykk, men de visste hvor sjofelt innlegget var og forsøkte å distansere seg fra ansvaret ved å markere dobbelt opp at det var en «Mening» og ikke noe Aftenposten liksom hadde tatt en redaksjonell linje på. I tittelen har de satt «Meninger» foran selve tittelen til Langerød. Det gjør de svært sjelden om noensinne. Alle meningsinnlegg har uansett en blå meningsboks på seg. (Se skjermbildet)

(Skjermdump fra Aftenposten)

Aftenposten har nok også kalkulert med at siden Per Anders Langerød er en «Utøya-overlevende» har han et fripass til å komme med så vel moraldommer over andre som til å knytte andre nordmenn til de groveste beskyldningene som finnes. På den måten «bruker» de Langerød som et redskap til å si ting de selv mener, men som de ikke kan skrive på lederplass.

Det er rett og slett utrolig hvor lavt Aftenposten har sunket. De burde skamme seg. En uforbeholden unnskyldning til Per-Willy Amundsen er også på sin plass.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon