Våre politikere med Erna Solberg i spissen gjør alt for at muslimer skal føle seg velkomne i Norge. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
annonse
annonse

Islams vekst fører med seg en rekke nye problemstillinger for det norske samfunnet. I muslimske land er homoseksualitet straffbart, og for en del medfører dette piskeslag eller dødsstraff. Mens homofili i Europa har blitt stadig mer akseptert, er det andre homofile over store deler av verden som risikerer straffeforfølgelse, tortur og dødsstraff.

Kaltham Alexander Lie (56), som opprinnelig er fra Irak, er en av de som trosser stigmaet, og snakker ut om den marginalisering homofile muslimer i Norge kjenner på i hverdagen. Han forteller Resett at hans familie ønsker å gjøre ham “frisk”.

Kaltham Alexander Lie.
Foto: Privat

– Min familie gjør alt i deres makt for å gjøre meg frisk, ved deres Allah, og Koranen. De trodde at muslimske ritualer ville hjelpe. Det gjorde de ikke, sier Lie.

annonse

– Jeg er fullstendig ødelagt etter skadene jeg ble påført under krigen mellom Irak og Iran, Gulfkrigen, og borgerkrigene, i tillegg til mishandlingen og torturen jeg ble utsatt for. Jeg ble torturert på grunn av min legning, mine frie tanker om islamske sharialover. Min politiske motstand siden jeg var 16 år gammel. Det ble brukt vold mot elever på skolene.

Han er svært kritisk til Koranen, og spesielt profeten Muhammed.

– Homofili har ingenting med islam eller noen annen religion å gjøre. Religion, homofili, vold og drap er menneskers verk, ikke Allahs verk. Husk at islam er en religion kopiert fra Abrahams og Moses tid. Det er ikke bare i islam at homofili er synd. Muhammed kjøpte unge gutter fra slavemarkeder. Dette skjer i vår tid også, konstaterer Lie.

Han forteller Resett at homofile muslimer i Norge blir utsatt for mobbing, trakassering, vold og trusler. Mange blir sosialt utstøtt og ekskommunisert fra sine familier. Selv frykter han ikke lenger. Kaltham Alexander Lie mener at man kan tro på Allah, og samtidig avvise Koranen og Muhammed.

annonse

– Jeg er ikke lenger redd islam. Moskéen gjør meg ikke til en god muslim, og ikke til et godt menneske heller. Koranen er full av drap, det er bare å lese den. Mitt hovedmål var å få homofile muslimer til å tro kun på Allah, ikke på Koranen, og ikke Muhammed. Det er mange homofile og lesbiske muslimer, sier han, før han slår fast følgende:

– Vanlige muslimer vet veldig lite, eller ingenting om islams historie, Muhammeds livsførsel og Koranen.

Lie ønsket å opprette en særskilt moské for homofile muslimer, men har senere gitt opp denne ideen. Han hevder at Muhammed er viktigere i islam enn Allah selv.

– Jeg tror at muslimer selv må lære å finne veien til Allah. Min idé om en moské for homofile var ikke gjennomførbar. Jeg tok feil. Man kan komme veldig nær Allah uten å være muslim. Uten å lese koranen, uten å tro på Muhammed. I islam går det ikke an å tro kun på Allah. Muhammed skal man tro på, ellers din tro er uakseptabel, det har Muhammed selv sagt. I islam står Muhammed høyere enn Allah. Det å tegne Allah er ikke problematisk, men tegner du Muhammed, kan fanatiske muslimer komme til å drepe deg, sier han.

Lie anser Muhammed for å være ordinær, og sammenligner profeten med Jesus, som ifølge kristen tro var en guddommelig skapning.

annonse

– Muhammed er en helt vanlig person for meg. Han døde som et vanlig menneske. Jesus derimot steg opp av graven og reiste selv til himmelen.

Kaltham Lie mener at tusenvis av muslimer i Norge lever etter Muhammeds filosofi, og at nordmenn er snille og godtroende.

– Om norske politikere ikke tar seg sammen og bruker hodene sine fornuftig, kan dette gå dårlig. Islam er ikke bare et problem for Vesten, men også for oss de som har flyktet fra islam. Tusener her i Norge lever i tråd med Muhammeds lære. Mange norske politikere og nordmenn tror at religiøse muslimer elsker Norge og nordmenn. Derfor har vi såkalte islam- og Palestinavenner. Nordmenn er snille. Samtidig har vi heldigvis lover som beskytter oss muslimer som ikke går i moskéen, eller tror på imamenes budskap, sier han.

Lie er bekymret for at islam vokser seg sterkere og mer synlig i Norge.

– Merkelapper som islamofob og rasist er meget nyttige våpen som brukes mot kritikere. Mange religiøse organisasjoner ønsker Norge vondt. Jeg tror ikke noen egentlig vil ha mer islam uansett sted og tid. Jeg kan mer om islam enn nordmenn flest. Islam vokser kraftig i Norge, og det er mye hijab i gatene. Det er trist. Norge står overfor store problemer om ikke disse religiøse blir satt på plass, og fortalt at deres religion er et privatsak. Hold religionen din for deg selv, og unna vårt Norge.

I et intervju hevdet statsminister Erna Solberg at det ville være en berikelse om hennes barn, som andre norske barn, fikk besøke en moské. Dette ble tolket som at Solberg mener at islam i seg selv er en berikelse. Dette synes Lie er forulempende for homofile muslimer.

– Men når statsminister Erna Solberg antyder at islam er en berikelse, tråkker hun på oss, vi som er blitt skadet av islam. Hun bør lese koranen, og hun bør lese om Muhammeds liv og gjerning. Jeg tror at hun ikke visste hva hun snakket om, det var jo valg. Hun ga jo blaffen i oss som har fått våre liv brutalt og respektløst ødelagt, i islams navn. Det er trist at Høyre fikk 4 år til.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

annonse

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon