Foto: Heiko Junge / SCANPIX
annonse
annonse

En jente i Malmø får 20 000 kroner utbetalt i erstatning fra kommunen, fordi hun er blitt utsatt for omfattende seksuell trakassering og sosial kontroll i skolen. Flere gutter har sagt til henne at hun skal voldtas, da hun angivelig ikke er “tilstrekkelig muslimsk”.

I 2016 snakket foreldre i området ut om at deres 6-åringer ble utsatt for mishandling og seksuell trakassering på Johannesskolan i Malmø. Faren til jenta som nå får erstatning var en av de som fortalte om datterens opplevelser til Sydsvenskan.

– Gutter truer med at de skal voldta henne. De sier at deres fedre skal knulle henne. Kaller henne hore. Spør hvilken religion hun har. De anser at hun ikke er tilstrekkelig muslimsk, forteller pappaen.

annonse

Dette har fått finne sted uten at voksne griper inn.

– Det her skjer foran lærerne. Ingen setter stopp for det, sier jentas far.

Ifølge nyhetsbyrået TT får jenta utbetalt 20 000 kroner i skadeerstatning. Til å begynne gikk skolen ikke med på at jenta hadde blitt trakassert, men etter at en ideell organisasjon ble innblandet og truet med å ta saken til domstolene, gikk man med på forlik og erstatning.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon