Nyheten om at Jordan Peterson er alvorlig syk møtes med skadefryd og mangel på empati. Foto: Gage Skidmore/Wikimedia Commons
annonse
annonse

Suksessforfatteren og psykolog Dr. Jordan Peterson kommer til Norge i oktober. Han er det nærmeste man kommer en akademisk superstjerne og trekker fulle hus over hele verden. Budskapet hans er at røttene dine er dypere enn du tror. Jakten på den gyldne fremtiden ved enden av den progressive regnbuen er meningsløs og gjenspeiler materialismens tomhet.

Meningen med livet ligger i å ta ansvar for eget liv, gjenoppdage ens dype biologiske røtter og kristne kulturarv. Bær ditt kors, men begynn smått. Rydd rommet ditt og ditt eget liv før du kritiserer verden.

Peterson er en sentrist som fordømmer kollektivisme både på høyresiden og venstresiden. Han har kvinner og menn fra alle politiske fløyer som ivrige tilhørere. Både religiøse og ateister finner hans leksjoner interessante og givende. I så måte er han kanskje den mest samlende figuren som har dukket opp på den internasjonale scenen på lang tid. Han skaper dialog der hvor det før bare var konflikt.

annonse

Dypt hatet
Peterson er dypt hatet og fryktet på den radikale venstresiden. For dem er han livsfarlig og presenterer et budskap som er motsatt av alt de står for. Folk skal ikke være selvstendige og tenke selv! De har med å adlyde venstresidens demagoger! Åpen dialog på tvers av ideologiske skillelinjer er hatefullt og ødeleggende! Det truer de venstreradikales hegemoni! Folk skal ikke lære av fortidens visdom! Alt skal bort! Change!

Dagbladet
Dagbladet føyer seg inn i rekken av ekstremister som demoniserer Peterson. I en av deres artikler brukes uærlige ord som «alt-right», «rasisme», «høyreekstrem», «konspirasjonsteori» og «hvit makt» til å beskrive han. Oversatt til klartekst fra venstresidens ordbok betyr disse ordene «hold kjeft og adlyd, boy.»

Venstreekstremisten Eivind Trædal trekkes frem som sannhetsvitne, og han kan fortelle at Peterson minner han om massemorderen Anders Behring Breivik.

Konspirasonsteori
Basisen for denne absurde påstanden er at Jordan Peterson bruker mye tid til å sette fokus på det katastrofale forfallet innen akademia. Under kledningen postmodernisme har ny-marxister tatt over og totalt ødelagt store deler av humaniora, særlig i USA. Det er så ille at flere fremtrende moderate akademikere på venstresiden, slik som Jonathan Heidt, Bret og Eric Weinstein og Steven Pinker, har ytret bekymring om at anti-vitenskaplige krefter er i ferd med å gjøre ubotelig skade på akademias renommé som institusjon.

annonse

Trædal mener at dette er en «konspirasjonsteori», men en sentral del av definisjonen på en konspirasjon er at dens agenda må være skjult. Ny-marxistenes hat mot Vesten og vitenskap er ikke hemmelig. Det proklameres åpent og stolt og er en del av pensum. Professorer sier helt åpenlyst at de utdanner politiske aktivister for å bekjempe ytringsfrihet, vitenskap, logikk, kapitalisme og andre «undertrykkende patriarkalske strukturer.»

Tenk om det var omvendt?
Dagbladet fremstiller det som om den såkalte «alt-right» utgjør den største trusselen mot demokratiet. Dette er en nær ikke-eksisterende bevegelse, og de har null makt og innflytelse noe steder. Dette i motsetning til den ytterliggående venstresiden som overbefolker institusjonell makt.

Tenk om det var omvendt? Tenk om 95 % av professorene ved universitetene innen humaniora var alt-right? Tenk om det store flertallet av journalister, skuespillere og filmskapere hadde vært høyreekstreme? Da kunne vi snakket om et samfunnsproblem.

Merkelig nok synes Dagbladet det ikke er noe problem når situasjonen er motsatt og universitetene er fylt til randen av folk som romantiserer kommunismen og vil ødelegge Vesten.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon