Redningsmannskaper søker nå i utbrente hus etter flere ofre for de kraftige skogbrannene utenfor Aten. Her et utbrent kjøkken i et hus i byen Mati. Foto: Thanassis Stavrakis / AP Photo / NTB scanpix
annonse
annonse

Tallet på døde etter de kraftige skogbrannene utenfor Aten er nå oppe i 81. Samtidig letes det etter flere ofre i brannruiner og utbrente biler.

Det er talskvinne Stavroula Maliri i brannvesenet som opplyser at 81 er bekreftet døde.

Minst fire turister er blant dem. Disse er en irsk mann som var på bryllupsreise, en polsk mor og hennes sønn og en belgier.

annonse

Fremdeles er flere personer savnet etter skogbrannene, som spredte seg svært raskt som følge av vindkast på opp mot 100 kilometer i timen.

I en villa i Mati, rundt 40 kilometer nordøst for Aten, ble 26 personer funnet døde etter brannen. Blant disse var flere små barn.

Fremdeles truer flammene hus i byen Kineta 25 kilometer vest for Aten, men det er meldt regn de kommende dagene, noe som kan gjøre det lettere å få slukket de gjenværende brannene.

(©NTB)

annonse

[email protected]

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon