Redningsmannskaper søker nå i utbrente hus etter flere ofre for de kraftige skogbrannene utenfor Aten. Her et utbrent kjøkken i et hus i byen Mati. Foto: Thanassis Stavrakis / AP Photo / NTB scanpix

Tallet på døde etter de kraftige skogbrannene utenfor Aten er nå oppe i 81. Samtidig letes det etter flere ofre i brannruiner og utbrente biler.

annonse

Det er talskvinne Stavroula Maliri i brannvesenet som opplyser at 81 er bekreftet døde.

Minst fire turister er blant dem. Disse er en irsk mann som var på bryllupsreise, en polsk mor og hennes sønn og en belgier.

Fremdeles er flere personer savnet etter skogbrannene, som spredte seg svært raskt som følge av vindkast på opp mot 100 kilometer i timen.

I en villa i Mati, rundt 40 kilometer nordøst for Aten, ble 26 personer funnet døde etter brannen. Blant disse var flere små barn.

Fremdeles truer flammene hus i byen Kineta 25 kilometer vest for Aten, men det er meldt regn de kommende dagene, noe som kan gjøre det lettere å få slukket de gjenværende brannene.

(©NTB)

[email protected]

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.