Donald Trump ognJean-Claude Juncker(AP Photo/Evan Vucci)
annonse

Jordbruk er ikke noen del av handelssamtalene med USA, insisterer EU-kommisjonen, stikk i strid med USAs påstander.

annonse

– Jeg mener vi har vært veldig tydelig på at jordbruk er utenfor rammene av disse diskusjonene, sier EU-kommisjonens pressetalskvinne Mina Andreeva.

annonse

Dermed avviser hun uttalelsene som er kommet fra amerikansk hold etter møtet mellom USAs president Donald Trump og EU-kommisjonens sjef Jean-Claude Juncker i Det hvite hus.

På møtet ble de to enige om å sette i gang forhandlinger om en rekke handelsspørsmål. Men jordbruk er ikke nevnt i enigheten fra møtet, ifølge Andreeva.

– Du vil se at bønder er nevnt, og at soyabønner er nevnt. Det er en del av diskusjonene og vil bli fulgt opp. Men president Juncker har vært veldig tydelig på at vi ikke forhandler om jordbruksprodukter, sier Andreeva.

annonse
annonse

Hun legger til at de detaljerte rammene for samtalene nå skal diskuteres nærmere med amerikanerne.

– Men jordbruk er ikke en del av det.

USAs handelsminister Wilbur Ross sa onsdag til Fox News at alle jordbruksprodukter vil bli diskutert i forhandlingene med EU.

USAs handelsrepresentant Robert Lighthizer sa det samme i en høring i Senatet dagen etter.

(©NTB)

[email protected]

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.