Foto: AFP PHOTO

Aktivister fra organisasjonen Generasjon Identitet ble nylig stilt for retten i Graz i Østerrike, tiltalt for å ha startet en illegal organisasjon, og for såkalte hatytringer. Torsdag morgen, etter en rettssak, kom dommen. Generasjon Identitet ble frikjent, og erklært en lovlig organisasjon. Dette rapporterer Die Tagesstimme.

annonse

17 aktivister var tiltalt for å ha kommet med hatefulle ytringer mot islam, blant annet skal et antall av dem ha hengt opp et banner på taket til det østerrikske Miljøpartiets hovedkontor i Graz. Dommeren poengterte i sin uttalelse at banneret konstituerte en kritikk av radikal islam, og av Miljøpartiets politikk, og at det således ikke kan klassifiseres som en hatytring.

Dermed ble aktivistene også frikjent fra tiltalepunktet gjeldene ulovlig organisering. Ifølge østerriksk lov er en organisasjon ikke kriminell dersom den utfører handlinger som ikke bryter med landets lover.

Aktoratet i saken fremholdt at aktivistene fra Generasjon Identitet «kontinuerlig bryter loven» og at de «ikke er en patriotisk front, men front bestående av feiginger». Ifølge aktoratet skilte ikke aktivistene mellom islam og såkalt radikal islam i sine gjerninger, fordi det angivelig skal ha vært enklere å «spre hat» på denne måten.

Forsvaret på sin side avviste aktoratets beskyldninger, og poengterte at språket som ble brukt var tegn på at tiltalen ble tatt ut på svakt grunnlag, og at aktoratets argumenter var svake. Dessuten ble det også konstatert at et av aktoratets vitner har en fortid som islamist.

Alle aktivistene, 16 menn og en kvinne, ble frikjente.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.