annonse
annonse

Den kanadiske, konservative aktivisten og kommentatoren Lauren Southern befinner seg for tiden i Australia, der hun blant annet har deltatt i debatter om multikulturalismen i landet og i Vesten for øvrig. Men da hun bestemte hun seg for å besøke et av Sydneys utenforskapsområder, Lakemba, et område med en særdeles høy andel muslimske beboere, ble hun stoppet av lokale politifolk.

– Straks vi ankom Lakemba, ble stemningen anspent. Folk snudde seg etter oss, folk kom ut av butikker for å se på oss og finne ut hva vi gjorde. Menn startet å skrike på arabisk på andre siden av gaten fra oss. Jeg hadde ikke engang vært i Lakemba i ti minutter før noen hadde tipset media, og de kom løpende for å motsi meg, og si at dette var et ideelt, fredelig område, og at jeg ikke hadde noen grunn til å være der, sier Southern i en video lagt ut på hennes YouTube-kanal.

Medias påstand viste seg imidlertid umiddelbart å ikke stemme, da Southern og hennes team beveget seg nærmere en moské. En politimann skal ha nærmet seg henne, og bønnfalt henne om ikke å gå dit.

annonse

Videre spør Southern politimannen om hun har lov til å kritisere islam åpent i området, samt intervjue folk på gaten. Politimannen sier nei, og påstår at Southerns tilstedeværelse vil resultere i bråk, og at de ikke vil tillate hennes nærvær.

Southern konstaterer at det er de som reagerer på hennes tilstedeværelse som lager bråk, og ikke henne. Dette er politibetjenten ikke enig i, og hindrer Southern i å fortsette sitt oppdrag i området.

Southern konkluderer med at det nå råder sharialover i Sydneys gater, når hun som islamkritiker ikke kan ferdes åpent og snakke med folk, selv uten kameraer.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon