Oslo 20180720. På dette stedet i Maridalen ble det funnet en død og forbrent person onsdag. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
annonse
annonse

Politiet ønsker å gå gjennom Facebook-kontoen til mannen som ble funnet død og forbrent i Maridalen. En mann er siktet for drap og likskjending i saken.

En drøy uke etter at en 39 år gammel mann ble funnet død og 55 år gamle John Edvin Lie ble siktet for drap og likskjending, jobber politiet med å finne ut mer om hvem den avdøde var. Derfor vil de også se på aktiviteten hans på Facebook, skriver Nettavisen.

– Det er et medium mange bruker i dag, og det kan ligge relevant informasjon her, sier politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby.

annonse
Ubesvarte spørsmål

Det er fortsatt mange ubesvarte spørsmål etter likfunnet onsdag i forrige uke. Et sentralt punkt er hva slags relasjon det var mellom avdøde og siktede. For å finne ut av dette ønsker politiet å få tilgang til den døde mannens kontoer på sosiale medier, får Nettavisen opplyst.

– Facebook er en plattform hvor fornærmede har lagt ut ting om seg selv. Det viser hvordan en vanlig dag var for ham, og hvordan han har brukt kontoen til å fortelle om livet sitt. Det er viktig for oss, sier Kraby.

– Vi har ikke fått tilgang til kontoene ennå, men det er noe vi jobber med. Alle profiler og kontoer som det er mulig å sjekke jobber vi med å få tilgang til.

Nekter straffskyld
annonse

Drapssiktede John Edvin Lie var tidligere kjent om Johnny Olsen. Han ble dømt til 18 års fengsel for Hadelandsdrapene i 1981. Han benekter å ha noe med Maridalen-saken å gjøre, og har også nektet for å ha noen kjennskap til avdøde. Forsvarer Benedikte Jamth mener det er positivt at politiet skal ha en gjennomgang av profiler i sosiale medier.

– Min klient har levd uten telefon, den siste tiden. På generelt grunnlag kan jeg si at han ikke kan ha lagt igjen noen digitale spor, sier Jamth.

(©NTB)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon