Illustrasjonsbilde. Foto: AP / NTB scanpix.
annonse

Flere kontoer knyttet til den kontroversielle TV-verten Alex Jones på kanalen Infowars er nære å bli fjernet etter flere brudd på Facebooks retningslinjer, skriver CNBC

Infowars’ sider på Facebook er fortsatt aktive fordi de enda ikke har nådd den ukjente grensen for brudd før eventuelt fjerning finner sted. Facebooks talsperson sier til CNBC at Infowars er nær det maksimalt antallet brudd før man blir fjernet, men vil ikke spesifisere nøyaktig hvor mange brudd som må til før man blir bannlyst.

Alex Jones’ personlige konto på Facebook ble torsdag fjernet i inntil 30 dager for opplastingen av fire videoer som skal ha brutt med Facebooks retningslinjer. Klippene ble lagt ut på Infowars’ sider og på Alex Jones’ konto.

annonse

I en av videoen skal en mann ha dyttet et barn i bakken for å “forhindre venstresiden”, mens i en annen diskuteres transpersoner i et dårlig lys. Personer i videoen mener de er seksuelle overgripere.

De samme fire videoene ble også fjernet av Youtube tidligere denne uken, og Alex Jones ble utestengt fra å sende direktesendinger på Youtube i 90 dager.

Alex Jones har forsvart videoene på sin Twitter-profil, og mener de er fjernet grunnet kritikken av liberalister og deres synspunkter.

annonse

annonse

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse