Illusrrasjonsbilde. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix
annonse
annonse

Norske politikere må sørge for at det i fremtiden blir produsert nok strøm. Det er viktig å tenke samfunnssikkerhet og ikke basere all produksjon på vannkraft. Det er sårbart, for det vil komme flere tørkeperioder.

Nå må vi importere strøm som kommer fra kullkraftverk som benytter kull av varierende kvalitet.

Norge har verdens reneste kull på Svalbard. Kullproduksjonen må økes, startes igjen, og det må bygges kullkraftverk.

annonse

Norge vil da produsere verdens reneste strøm fra kull og vil miljømessig være den beste på dette område.

Det er mange fordeler med kullkraftverk, for det blir mangel på strøm i fremtiden. Den ene fordelen er som nevnt miljøgevinsten med rent kull fra Svalbard. Det andre er trygghet for befolkningen med nok strømproduksjon. Det tredje er arbeidsplasser på Svalbard. Det fjerde er arbeidsplasser på land, i kullkraftverk, og det dette drar med seg. Det femte er eksport ved eventuell overproduksjon. Flere fordeler kan nevnes, men jeg stopper her. Ulempene blir ubetydelige sett opp mot alle fordelene.

Vi har ganske enkelt ikke noe valg. Det er ikke vanskelig å forestille seg det scenarioet som oppstår ved mangel på strøm. Svært mye i vårt daglige liv vil stoppe opp, med alvorlige følger. Sykehus, skoler, gamlehjem osv. vil få problemer. Leiligheter og villaer blir varmet opp av strøm, og det er ikke tenkt på sikring med alternativer. Det kan bli problemer med vannforsyningen og matforsyningen osv.

annonse

Til politikere og næringslivsfolk: tenk sikkerhet og sørg for trygghet for den norske befolkning.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon