Foto: AFP PHOTO / Daniel LEAL-OLIVAS
annonse
annonse

Den nederlandske islamkritiske partilederen Geert Wilders har klart det igjen:

Med sin plan om å arrangere en konkurranse i å tegne den morsomste og mest treffende karikaturen av profeten Muhammed i sitt partis lokaler i den nederlandske nasjonalforsamlingen har han provosert på seg selve hodet til muslimske verden, Organisasjonen for islamsk samarbeid (OIC), organisasjonen som har de fleste muslimske land i verden som medlemmer.

Flere aviser i muslimske land skriver nå om organisasjonens fordømmelse av arrangementet, deriblant den pakistanske avisen Nation. Under den feilaktige overskriften «OIC fordømmer Nederlands beslutning om å holde karikaturkonkurranse på profeten Muhammed (det er jo ikke Nederland som står bak arrangementet) siterer avisen generalsekretæren for Organisasjonen for islamsk samarbeid, Yousef bin Ahmed Al-Othaimeen. Det samme gjør aviser over hele den arabiske og muslimske verden.

annonse

Yousef bin Ahmed Al-Othaimeen uttrykker sin dype bekymring over «denne provoserende konkurransen», som han mener ytterligere «sår frøene av hat blant de ulike tilhørerne av religioner». «Når hele verden står overfor religiøs ekstremisme og terrorisme og trenger fred, dialog og toleranse, er det på tide å sette opp internasjonalt bindende juridiske instrumenter for å forhindre anstiftelse, rasisme og diskriminering, religiøst hat og respekt for alle religioner,» mener han, og legger til at ytringsfrihet ikke betyr rett til å fornærme andres følelser, «en holdning som bryter mot det universelle prinsippet om respekt for religioner.»

Geert Wilders har tatt «Organisasjonen for islamsk samarbeid» sine betraktninger opp med den nederlandske utenriksministeren gjennom et spørsmål der han blant annet ønsker å vite om utenriksministeren finner det normalt at en organisasjon som representerer diktaturstater der befolkningen knapt har hørt om ytringsfrihet blander seg inn i hvordan meningsfriheten utøves i Nederland. Han ber utenriksministeren gjøre det klinkende klart overfor OIC og organisasjonens medlemsstater at Nederland ikke er en sharia-stat, men et fritt land, og at Nederland ikke bryr seg det aller minste om uttalelsene fra Organisasjonen for islamsk samarbeid.

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon