Foto: Erik Johansen / NTB scanpix
annonse
annonse

Tropenatt og skyhøy luftfuktighet gjorde søndagsnatten klam og i overkant varm for mange. Natt til mandag blir trolig langt mer behagelig.

– Synes du det var varmt og klamt sist natt? I Oslo og flere andre steder var det tropenatt med over 20 grader hele natten på tross av regn i flere timer. Luftfuktigheten var på 90–95 prosent. Nå er luften tørrere, bare 34 prosent i ettermiddag, så nattesøvnen kan bli bedre! fastslo meteorologene ved Meteorologisk institutt søndag kveld.

I Nordland ble det blant annet målt 23,4 grader som laveste temperatur i Sandnessjøen natt til søndag.

annonse

– Var det vanskelig å få sove i varmen i natt, nordlendinger? Det er i så fall i ikke rart. 20 av våre værstasjoner registrerte tropenatt i Nordland natt til søndag, oppsummerer meteorologene.

Svett natt i Surnadal

23,4 grader ble også målt i Steinkjer og i Åfjord på Fosenhalvøya i Trøndelag natt til søndag. Det registrert tropenatt ved hele 24 målestasjoner i Trøndelag, men fylket måtte se seg slått av Surnadal i Møre og Romsdal der søndagsnattens høyeste minimumstemperatur var svette 24,5 grader.

Natt til mandag ligger det også an til å bli temperaturer på 20-gradersmerket, men altså med betydelig lavere luftfuktighet.

annonse

Til sammen ble det satt seks varmerekorder i norske fylker i helgen – i Sogn og Fjordane, Rogaland, Østfold, Vestfold og Hordaland på fredag og i Åndalsnes i Møre og Romsdal lørdag.

Fredagens og lørdagens temperaturer langt opp på 30-tallet er imidlertid blitt avløst av noe lavere temperaturer i hele landet. Og i dagene som kommer ser mandagen og spesielt tirsdagen ut til å bli de aller varmeste, med temperaturer opp mot 30 grader enkelte steder i Møre og Romsdal.

Høy vanntemperatur

Søndag ble også årets fellesferie avsluttet, og mange benyttet anledningen til å ta seg et forfriskende bad i fortsatt høye badevannstemperaturer. Svært mange steder både i kyststrøk og i innsjøer ligger vanntemperaturen godt opp på 20-tallet.

Flere steder i Oslo og Akershus ble det søndag klokken 18 målt 24 grader i vannet. I Hunderfossen familiepark i Oppland var vanntemperaturen en grad høyere.

(©NTB)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon