Illustrasjonsfoto: Prazis Images/Shutterstock
annonse
annonse

Et tysk IS-medlem forberedte seg på et liv i frihet etter i 2016 å ha blitt dømt til 4 år og 5 måneder i fengsel for medlemskap i en terroristorganisasjon. Men slik går det trolig ikke for 27 år gamle Nils Donath, som ifølge Bild var en del av en IS-spesialenhet i 2014 som kidnappet, torturerte og drepte mennesker i Nord-Syria.

Da han returnerte til Tyskland i 2015, mistenkte etterforskerne han for å ha begått alvorlige forbrytelser, men de kunne bare bevise medlemskapet i en terroristgruppe, skriver Bild. Derfor fikk han kun en mild dom som med regelverket om prøveløslatelser vil sette han på frifot innen kort tid.

Men nå har han fått et problem. Takket være den tyske avisen. For allerede i 2016 fant Bild et vitne som hadde sett tyskerens grusomheter. Vitnet var medlem av en syrisk opprørsgruppe som kjempet mot IS. Han ble kidnappet av jihadistene. I IS-fangehullet så han Nils Donath, også kalt “Abu Ibrahim”, som mishandlet fanger. Etter at vitnet uttalte seg til Bild, reagerte den føderale påtalemyndigheten. Anklageren mente at vitnet var troverdig, og tiltalte Donath for mord og krigsforbrytelser, skriver Bild. Nå ser det ut for at han raskt kan få en dom som vitnet sier til Bild at han er veldig glad for.

annonse

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon