Slukningsarbeid med helikopter over brannen rundt Ljusdal i Sverige. Foto: Maja Suslin / TT / NTB scanpix
annonse
annonse

Andreas Magnusson i det svenske, venstrevridde magasinet Paragraf har i en kronikk fremmet et forslag til løsning på vårt østre nabolands omfattende skogbranner. Magnusson hevder at brannene oppstår fordi store deler av landet, særlig i nord, er ubefolkede.

Flere mennesker kunne derfor helt enkelt ha oppdaget og slukket brannene. Dermed er Magnussons løsning at Sverige bør ta imot enda flere innvandrere.

– Når det begynner å brenne i en avsidesliggende skog, så tar det tid før det oppdages, nettopp fordi stedet er avsidesliggende. Det gjør at ilden rekker å spre seg svært mye før den legges merke til. En ild som har fått spre seg ordentlig er betydelig vanskeligere å stanse. Utkantsverige må befolkes, konstaterer Magnusson.

annonse

Svenskene klarer imidlertid ikke å befolke disse områdene selv. Kronikkforfatter Magnusson hevder at mer asyl- og arbeidsinnvandring vil gjøre Sverige til et «vekstland der omfattende skogbranner er uvanlige».

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon