Foto: Heiko Junge / Scanpix
annonse

Fire mannlige migranter har blitt arrestert etter at en middelaldrende kvinne ble gjengvoldtatt natten da Frankrike vant Fotball-VM. Kvinnen ble funnet morgenen etter i Oudon i Loire-Atlantique med et svært oppsvulmet ansikt, ifølge Oest France.

Lokale innbyggere er forferdede over overgrepet, og et atmosfære av mistillit og mistenksomhet har spredt seg i Oudon. Noen kvinnelige borgere har sagt til pressen at de nå er redde for å jogge om kvelden.

Fire menn fra Romania har blitt arrestert etter hendelsen, men rapportene sier foreløpig ingenting om dette er etniske rumenere, eller om de er romfolk. Rumenske romfolk har spredt seg rundt i vest-Europa, etter at EU utvidet den frie bevegeligheten over landegrensene til også å gjelde sørøst-Europa.

annonse

Flere franske kvinner har stått frem og rapportert om trakassering, tafsing og andre former for seksuelle overgrep natten da Frankrike vant verdenscupen. Under natten brøt det dessuten ut opptøyer, og kaos rådet på flere steder i franske byer. Ofre for den seksuelle trakasseringen og overgrepene har sagt at selv der politiet var til stede, ble ikke deres rop om hjelp hørt, da politiet påstod at de kun var på stedet for å hindre terrorangrep.

Mange av kvinnene som har blitt antastet sier imidlertid at de ikke har brydd seg med å anmelde overgriperne, da de ikke har noen tro på at etterforskningene ville bli vellykkede.

– Vi var minst 200 000 i Lyon. Hva er poenget med å anmelde? Jeg vet allerede at politiet ikke vil gjøre noen undersøkelser av dette, sier en jente som ble angrepet av to menn denne natten.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse