Bilde fra ulykkesstedet. (Civil Defense Office of Durango Photo via AP)
Del saken
 • 57
 •  
 •  
 •  
 •  

Ingen døde da et passasjerfly med 99 passasjerer og 4 besetningsmedlemmer om bord styrtet like etter avgang i delstaten Durango nord i Mexico tirsdag.

Tallene for hvor mange som ble skadd i ulykken, varierer stort. Ifølge en talsperson for sivilforsvaret i Durango er omkring 85 personer skadd, hvorav de fleste kun har fått mindre skader. Samtidig opplyser delstatens guvernør José Aispuro at 49 personer får behandling på sykehus.

Piloten skal være en av kun to alvorlig skadde etter ulykken som skjedde omkring klokken 16 lokal tid.

Mexicanske myndigheter opplyser tirsdag kveld lokal tid at det var 103 personer om bord på flyet, etter at to små barn ble lagt til i oversikten. Alle passasjerene tok seg ut av flyet på egen hånd før det begynte å brenne.

Regn og storm

Flyet, en Embraer E190, styrtet på en åker like etter å ha tatt av fra den internasjonale flyplassen i delstatens hovedstad med samme navn.

Myndighetene mener ulykken skyldtes et kraftig vindkast like før avgang, som gjorde at flyets venstre vinge gikk i bakken. Begge motorene skal da ha blitt kraftig skadet. Ifølge sivilforsvaret styrtet flyet med fronten først og traff bakken bare noen hundre meter fra rullebanen det tok av fra. Trolig har flyet knapt løftet seg fra bakken.

Guvernør Aispuro opplyser at flyet raskt begynte å brenne, og at de materielle skadene er store. Først etter noen timer lyktes brannvesenet med å slukke brannen.

– Det var kraftig regn og storm. Vi mener at piloten forsøkte å avbryte avgang, men at det ikke lenger var mulig, sier guvernøren.

Passasjerflyet var på vei fra Durango til hovedstaden Mexico by da ulykken skjedde. Det brasilianske flyet skal være omkring 10 år gammelt og har fløyet for to andre selskaper før det ble kjøpt av Aeroméxico.

Selskapet beklager

Bilder tatt kort tid etter ulykken viser et brennende, men relativt intakt fly liggende på en åker. Ambulansepersonell og Røde Kors var raskt på plass for å ta hånd om de skadde.

Flyselskapet Aeroméxico, som er Mexicos største, skriver i en pressemelding at flyet var «perfekt ivaretatt», og at det senest var til service i februar.

– Vi beklager ulykken på det sterkeste, og våre tanker går til de involvertes pårørende. Vi håndterer situasjonen og gjør alle nødvendige tiltak for å hjelpe familiene til våre passasjerer og besetningsmedlemmer i denne vanskelige tiden, skriver selskapet.

Overlevende: – Velsignet

En av passasjerene på flyet var Jackeline Flores, som skulle reise til Mexico by med datteren sin. Hun forteller at de to krabbet ut av et hull i flyet før det begynte å brenne.

– Jeg føler meg velsignet og takket Gud, sier Flores, som også forteller at hun så en yngre jente med synlige skader i beinet.

NTB

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 57
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]