Donald Trumps gode tone med Jens Stoltenberg må svi for den Trump-kritiske NRK-sjefen Thor Gjermund Eriksen. Foto: NTB scanpix
annonse
annonse

Den tidligere norske statsministeren Jens Stoltenberg (Ap) hyller Donald Trump. Det må svi for venstresiden og NRK-sjef Thor Gjermund Eriksen.

Stoltenberg, som nå er generalsekretær for Nato, roste Trump skyene da de to møttes for tre uker siden i Belgia. Han takket den amerikanske presidenten og de andre statslederne for innsatsen slik at målet om at to prosent av bruttonasjonalproduktene kan brukes på forsvar.

– Vi har snudd trenden. I mange år kuttet medlemsnasjonene forsvarsbudsjettene sine med milliarder. Nå øker de med milliarder. Jeg vil takke medlemsnasjonene, og jeg vil takke president Trumps lederskap på området. Det har en tydelig effekt, fortalte Stoltenberg etter møtet med Trump.

annonse

Siden den gang har Trump ved flere anledninger uttalt at Jens Stoltenberg er hans største fan. I går gjorde han det igjen da han og Italias statsminister Giuseppe Conte møtte pressen.

– Snakk med Jens Stoltenberg angående NATO og hvordan det går nå etter forhandlingene vi hadde sist. Stoltenberg er min største fan. Han sa til meg at de ikke fikk inn penger fra NATO-landene før jeg kom til forhandlingsbordet, sa Trump.

Hva nå, Eriksen?

Hyllesten fra Jens Stoltenberg til Trump og tilbake må svi for redaktører, journalister, politikere og forståsegpåere. Her hjemme har Donald Trump blitt hengt ut som rasist, nazist, klovn, kvinnehater, og alt av negativ kritikk man kan tenke seg.

annonse

Men når en av venstresidens største forbilder, Jens Stoltenberg, går ut og hyller Donald Trump, er det plutselig stille i fjøset.

På NRK Marienlyst og hos TV 2 prøver man forgjeves til å opprettholde monster-bildet de selv har skapt av den suksessfulle amerikaneren. De gjør sitt beste, både journalister og redaktører. Ikke en dag går forbi uten at en negativ Trump-artikkel blir satt på trykk.

NRK-sjef Thor Gjermund Eriksen sa på en pressekonferanse etter valget i 2016 at det var riktig av NRK å ikke være nøytral i sin dekning av Donald Trump. Eriksen og hans kollega Per Edgar Kokkvold forsvarte den Trump-fiendtlige dekningen “fordi Trump er psykopat som indirekte har bedt om å ta livet av Hillary Clinton”.

– Det ville være underlig om NRK hadde spilt en helt nøytral rolle i denne presidentvalgkampen. Trump er en person jeg ikke bare vil kalle vulgærianer, men også det faglige ville kalt psykopat. Trump har også indirekte oppfordret til å ta livet av Clinton, fortalte daværende leder for kringkastingsrådet Per Edgar Kokkvold for to år siden.

annonse

Ved siden av Kokkvold satt NRK-sjef Thor Gjermund Eriksen og nikket. Han var selvfølgelig enig i den absurde uttalelsen. Kokkvold, som burde blitt sparket for å komme med slike hårreisende påstander, fortsatte i kringkastingsrådet før han ga seg for et halvt år siden.

Hans kollega Thor Gjermund Eriksen sitter der fortsatt. Han har fått seks nye år som belønning for karakterdrapet på Donald Trump. For hos NRK er det ingenting som heter konsekvenser om du går etter de riktige personene.

Men hva nå, Thor Gjermund? I løpet av de siste månedene har Trump hatt vellykkede fredsmøter med både Vladimir Putin og Nord Koreas Kim Jung-Un. Nye tall fra USA viser rekordlav arbeidsledighet, også blant afroamerikanere. Og opp i alt dette får Trump støtte fra ingen andre enn Jens Stoltenberg.

Vil dette bety at du og dine medarbeidere gjør helomvending og opptrer nøytralt i deres dekning av den amerikanske presidenten? Eller vil du fortsette din personlige og politiske agenda mot Trump, og fortsette å nikke når dine kolleger omtaler han som en farlig psykopat?

Pressekonferansen der du og Kokkvold viste deres intense hat mot en demokratisk valgt president er ikke glemt. Du tok en sjanse og avslørte deg selv. Spillet er over. Make NRK nøytral again, eller gi deg selv sparken.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon