Kona til den fengslede amerikaneren Andrew Craig Brunson, Norine Brunson, ankommer fengselsbygningen i Aliaga i Izmir 18. juli 2018, der mannen hennes møtte i retten onsdag. Foto: Emre Tazegul / AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Domstolen i byen Izmir besluttet i forrige uke at Brunson skulle flyttes fra fengsel til husarrest. Amerikanerens advokat anket avgjørelsen og ba om løslatelse, samt at Brunsons reiseforbud skulle oppheves.

Men tirsdag ble anken avvist.

Brunson ble pågrepet i oktober 2016 og har sittet fengslet siden.

annonse

Han anklages for å ha hatt kontakt med to grupperinger som tyrkiske myndigheter har stemplet som terrorister: Kurdistans arbeiderparti (PKK) og Gülen-bevegelsen, som ledes av Fethullah Gülen, og som Tyrkia anklager for å stå bak kuppforsøket i juli 2016.

USAs president Donald Trump har truet med å iverksette omfattende sanksjoner mot Tyrkia hvis ikke pastoren blir satt fri.

NTB-AFP

(©NTB)

annonse

[email protected]

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon